Med velikonočnimi prazniki bo Portorož zaživel v objemu bogate turistične ponudbe, ki jo bodo obarvali z glasbeno kuliso

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Portorožu so se dobro pripravili na velkonočne praznike, saj bo za obiskovalce potekala zagotovo zanimiva prireditev Pomlad v Portorožu, kjer se bo zvrstilo kar deset brezplačnih koncertov. Uživali pa bodo tudi v lokalnih dobrotah, ki jih bodo lahko kupili na tržnici lokalnih proizvodov.

 width=Prireditev Pomlad v Portorožu bo tako z desetimi brezplačnimi koncerti in tržnico lokalnih proizvodov popestrila velikonočne in prvomajske praznike. Na portoroški ploščadi pa se bo med drugim, med 19. aprilom in 2. majem predstavilo še dvanajst glasbenih izvajalcev. Pričakujejo dober obisk domačih in tujih turistov, večina portoroških hotelov bo polno zasedenih.

Že v petek se bo Turistično združenje Portorož z organizacijo dogodka Pomlad v Portorožu poskrbelo za popestritev velikonočnih in prvomajskih praznikov. Dogajalo se bo v središču Portoroža, na Trgu prekomorskih brigad, kjer bo od 19. aprila do 2. maja popoldan in zvečer med 16. in 22. uro zaživela tržnica s ponudbo lokalnih proizvodov, večere pa bo popestrilo kar dvanajst glasbenih izvajalcev.

Med velikonočnimi prazniki, od petka, 19. aprila do ponedeljka, 22. aprila, se bodo predstavili Goran Griff Band, Tramontana, bujska godba na pihala Banda Buie, Pizza Connection, Duo Mandolin Piran in skupina Bukaleta. Pričetek prvomajskih praznikov, od 25. do 28. aprila, bodo z nastopom popestrili Prizma, Karamela, Teddy Lion Selection in Primorski fantje. Za zaključek pa bodo 1. in 2. maja nastopili še Samuel Lucas & Groove Station in Teddy Bears. Vsi koncerti bodo pričeli ob 19. uri, vstopnine ne bo.

Ta konec tedna bo na sporedu tudi 27. Sailing Point velikonočna regata, ki bo pritegnila več kot 540 jadralcev iz štirinajstih držav. Mlade jadralce spremljajo tudi njihove družine, ki bodo na Obali ostale kar teden dni. Od 19. do 21. aprila bo v parku hotela Kempinski Palace Portorož potekala Velikonočna tržnica, na Tartinijevem trgu v Piranu pa bo od 19. do 24. aprila Tartinijeva velikonočna tržnica, vse do 28. aprila bo v Piranu na ogled tudi tradicionalna razstava Križev pot po piranskih cerkvah.

Večina portoroških hotelov bo med velikonočnimi prazniki polno zasedenih. Turistična informacijska centra v Portorožu in Piranu pa bosta med 20. aprilom in 2. majem podaljšala urnik in bosta obiskovalcem na voljo ves dan, od 9. do 20. ure.