Med vikendom vozili kar 50 km/h hitreje od dovoljene omejitve

“Čeprav je kršenje pravil o dovoljeni hitrosti zelo nevarno za vse udeležence v prometu, je policija ta konec tedna zabeležila več primerov voznikov, ki so presegli to omejitev za kar 50 km/h.”

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek ob 7.20 so policisti ustavili 23-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW 5. Stacionarni radar v Senožečah je, ob omejitvi 130 km/h, izmeril hitrost vožnje 187 km/h. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je tujec plačal na kraju.

Tako so tudi v nedeljo ob 11.30 policisti ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je v Senožečah, pri omejitvi 130 km/h, vozil s hitrostjo 182 km/h. Policisti so mu izdali plačilni nalog.
 Ob 16.10 pa so policisti ustavili še 33-letno državljanko Srbije, ki je vozila osebni avtomobil znamke BMW coupe in je na stacionarnem radarju v Senožečah, pri omejitvi 130 km/h, peljala s hitrostjo 185 km/h. Policisti so ji izrekli globo, ki jo je plačala na kraju.

Prometna z elektrićnim kolesom in 1,25 mg/l alkohola

V nedeljo ob 21.40 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 45-letni moški iz Kopra vozil z električnim kolesom v Izoli in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko verigo ter padel. V nesreči se je lažje telesno poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 1,25 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog (po členih 105/4/4 in 45/6 ZPrCP).

Policisti so obravnavali padec 48-letnega kolesarja iz Postojne na Parencani pri Strunjanu. Pri padcu se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog (po členih 105/4/4 in 45/6 ZPrCP).

V soboto ob 21.08 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila v Luciji. Policisti so ugotovili, da je v nesreči sam udeležen 61-letni državljan Hrvaške, ki je z motornim kolesom na delu vozišča, kjer sta smerni vozišči fizično ločeni z montažnim vodilnim robnikom, zapeljal v levo na ta robnik in padel. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžilni predlog.