Med vozniki za vikend kar nekaj vinjenih

Minuli konec tedna so policisti koprske policijske uprave sedmim udeležencem v prometu namerili vsebnost alkohola v krvi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek ob 18.30 je na Kolodvorski v Kopru 41-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v nepravilno parkirano vozilo 30-letnika. Voznici je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,98 mg/l, sledi ji  obdolžilni predlog. 30-letniku so zaradi nepravilno parkiranega vozila izdali plačilni nalog.

Ob 19. uri pa je policijo poklical občan in sporočil, da je na Belvederju v vozilu močno pijan voznik. Policisti so na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti 42-letnemu  državljanu Ukrajine, ki prebiva v Sloveniji, ki je pokazal rezultat 1,08 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 19.30 je v Sežani 59-letni domačin z osebnim avtomobilom trčil v kovinsko ograjo pred policijsko postajo in jo poškodoval. Z vozilom je nato zapeljal na bližnje parkirišče med ostala vozila, kjer je bil izsleden. Na ograji je nastalo za približno 600 evrov škode. Med postopkom je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.28 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Postojni so policisti odredili 9 preizkusov alkoholiziranosti, med njimi je bil en  pozitiven, in sicer kolesar, kateremu je alkotest pokazal 0.72 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Divači so policisti ob 23.30 odredili preizkus alkoholiziranosti 73-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,81 mg/l, sledi obdolžili predlog.

Včeraj so na  Šaredu policisti ob 3.55 odredili preizkus alkoholiziranosti 34-letnemu državljani  Srbije, ki prebiva v Piranu. Pokazal je rezultat 0,77mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 9. uri so v Razdrtem ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,66 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.