Mesni cmočki (VIDEO)

Cmoki so ena najpomembnejših jedi v severnokitajski kuhinji. Predstavljamo recept z nadevom iz svinjine. Take cmočke lahko postrežemo kar kot glavno jed, h kateri lahko dodamo kakšno od predjedi ali solato.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za testo pripravimo 500 gramov moke in 250 mililitrov mlačne vode (recept zadostuje za osem oseb, če nam cmočki ostanejo, jih lahko zamrznemo). Gnetemo ga deset minut, prekrijemo z mokro brisačo in pustimo počivati dve uri.

Nato testo zopet gnetemo tri do pet minut. Ponovno prekrijemo z mokro krpo in pustimo počivati še za pol ure.

Šestino testa odrežemo, preostalega pustimo počivati. Zvaljamo v valj, podobno kot za njoke in testo narežemo na 12 delčkov, ki jih pomokamo. Koščke nato razvaljamo v tanke kroge.

Za nadev potrebujemo 250 gramov mlete svinjine, 40 gramov kitajskega zelja, dve mladi čebulici, štiri stroke česna, 10 gramov, svežega ingverja, dve žlički svetle sojine omake in dve žlički koruznega škroba.

Kitajsko zelje in čebulo drobno sesekljamo. Prav tako česen. Kos ingverja olupimo in drobno naribamo. V skledi zmešamo svinjsko meso, zelje, čebulico, česen, ingver, sojino omako in škrob. Pustimo stati nekaj minut.

Na sredino vsakega kroga testa položimo žličko nadeva, robove navlažimo z vodo , zapognemo navzgor in dobro stisnemo, da dobimo lepo oblikovane mošnjičke. Te nato skuhamo nad paro, najbolje v bambusovi košarici za parjenje ali nečem podobnem, da se cmočki med parjenjem ne dotikajo. Parimo jih približno pet minut. Če jih ne moremo skuhati na pari, jih lahko skuhamo v slanem kropu.