Mimoidoče je zmotila cev, speljana v vodni kanal na Bonifiki

Nekatere mimoidoče je minuli teden, ko je na travnati površini pri koprski Bonifiki potekala razstava psov, zmotila cev, speljana proti enem izmed tamkajšnjih vodnih kanalov. Poklicali so tudi gasilce.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pred dnevi se je na družbenem omrežju facebook pojavila informacija o tem, da nekdo zliva olje in maščobo od čiščenja roštilja v vodni kanal zraven prizorišča, na katerem je bila razstava psov in tam, kjer med drugim biva tudi koprska labodja družina. Mimoidoče je prizor zmotil do te mere, da so poklicali gasilce.

“O omenjenem dogodku (madež na vodi) smo bili gasilci obveščeni 3.8.2022 ob 21.00. Ob našem prihodu na kraju ni bilo nobene cevi. Na kraju smo madež zajezili s pivniki. Opravili smo test s testnimi lističi za olja, ki je bil negativen,” nam je o dogodku pojasnil Jan Brodar s koprske gasilske brigade in dodal, da so o dogodku obvestili podjetje VGP Drava, ki izvaja javno službo varstva voda, to pa je dogodek prevzelo v obravnavo.

S koprske izpostave tega podjetja pa so nam odgovorili le, da so aktivnosti tekle prek Regijskega centra za obveščanje Koper ter da “vzorci s strani VGP Drava niso bili odvzeti.”