Minister za zdravje o potencialni korupciji v UKC Ljubljana

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odzval na dogajanje v UKC-ju Ljubljana.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Afera, ki je nedavno prišla v javnost, je sprožila nova vprašanja o delovanju zdravstvenega sistema.

Predstojnik kliničnega oddelka za nevrokirurgijo UKC Ljubljana in nevrolog dr. Roman Bošnjak je namreč od bolnika prejel znesek 6000 evrov. Znesek je bil plačan na račun, registriran v Hongkongu, namen plačila pa je “posvetovanje“. Družina iz Severne Makedonije je dr. Bošnjaku nakazala denar, potem ko je staršem svetoval glede zdravljenja njihovega otroka.

Na ta primer se je odzval tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Kot je povedal na novinnrarski konferenci, gre za nedopustno dejanje. ”Očitno smo odprli Pandorino skrinjico potencialno izjemno težkega koruptivnega tveganja in dejanja. Upam, da bodo pristojne institucije opravile svoje delo”. Minister za zdravje je dodal, da je treba koruptivnemu sistemu priti do dna.

Dr. Bošnjak je podal odstopno izjavo kot predstojnik oddelka za nevrokirurgijo na UKC Ljubljana, a tam ostaja zaposlen. V bolnišnici pa so sprejeli pravilnik, ki za vsak samoplačniški poseg zahteva, da je v primeru operativnega posega v kliničnem centru treba izvesti in zaračunati tudi ekspertno mnenje v UKC Ljubljana, ne glede na to, ali je bil bolnik morda že predhodno kjer koli obravnavan, piše MMC.