MISEL DNEVA: Masayah, GLASBENICA

Tokrat vam prinašamo misel dneva iz intervjuja Bojane Leskovar z mlado glasbenico iz Ankarana.

Deli novico s tvojimi prijatelji

 

Masayah, GLASBENICA

Se ti je ob poslušanju neke skladbe kdaj zgodilo, da si si rekla, kakšna škoda, tega bi morala napisati jaz?

Seveda se mi je. Ob vseh komadih Michaela Jacksona, ob vsem, kar je naredila Amy Winehouse, si to rečem. Tudi ob naših glasbenikih to rečem.

Katerih?

Od Mrfyjev do Jokerjev, Benčine Benča, od Borisa Beleta do Kreslina pa dalje. Vsak artist si mora priznati, da je ta muzika »vau«. Če te drugi žanri ne inspirirajo, ne moreš nadgrajevati niti svojega, samega sebe. Muzika se je vedno razvijala in edini način, da se, je ta, da ljubimo tudi druge žanre. Če jih ne bi, jih ne bi mogli vkomponirati v svojo muziko. Iz funka se ne bi razvil disko, če ne bi maral elementov elektronike, recimo.

 

Mlada glasbenica iz Ankarana, Masayah (Mia Puhar Rodin), se je rodila leta 2001. Svoje ustvarjanje usmerja v hip hop in akustično glasbo. Pri šestnajstih letih je skupaj z Robertom Vatovcem nastopila kot kitaristka na priznanem dogodku Melodije morja in sonca. Njeno glasbeno nadarjenost so prepoznali tudi drugi ustvarjalci, med njimi izolski reper Andrej Bučar, znan tudi kot Drill. Masayah je avtorica več kot štiridesetih odmevnih raperskih pesmi, ki so napisane v slovenščini. Njena besedila so družbenokritična, osvetljujejo teme mladostništva, neenakosti, diskriminacije ter odvisnosti od tehnologije.

Celoten intervju lahko preberete na spodnji povezavi:

Masayah: Mi, androgeni – “drugačni”, smo za to “krivi”