MK Group nagrajuje novopečene starše

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bližina in podpora naših najbližjih sta večini izmed nas še posebej dragocena, kako pomembno je spodbujanje kakovostnega družinskega življenja pa se zaveda vedno več delodajalcev. Ohranjanje trdih in dolgoročnih odnosov je ena izmed glavnih prioritet, ki ji na podlagi vzajemnega zaupanja in spoštovanja skupaj z zaposlenimi sledijo tudi v MK Group, eni izmed največjih poslovnih skupin v regiji. Po besedah podpredsednika Aleksandra Kostića strmijo k negovanju pomembnih vrednot, zlasti družinskih, podpore zaposlenim pa tudi v teh negotovih časih ne prepuščajo naključjem.

 width=MK Group je slovenski javnosti poznana predvsem po sodelovanju v človekoljubni akciji za malega Krisa, brezplačnem oddihu zdravnikov ter medicinskega osebja v Hotelu Kempinski Palace Portorož, v zadnjem času pa je vedno bolj v ospredju njihova pobuda Podpora družinam. MK Group preko nje svojim zaposlenim ob rojstvih otrok vsako leto nameni posebno pozornost vključno z denarno nagrado. V okviru sedaj že tradicionalne pobude so v letu 2020 novorojenčkom svojih zaposlenih iz Srbije, Hrvaške in Slovenije namenili več kot 42.000 evrov, od začetka projekta pred štirimi leti pa so do sedaj za več kot 1.000 otrok skupno namenili že neverjetnih 263.000 evrov.

 

Pomen skupnosti je na svečanem dogodku, na katerem so se na videokonferenci zbrali novopečeni starši iz skupine, izpostavila Jelena Baronik, direktorica hotela Palace Portorož in hkrati dodala, da želijo s podobnimi pobudami svojim zaposlenim poslati jasno sporočilo podpore. Ti so hvaležni za pomoč mladim družinam, ki so je deležni tudi v tem izzivov polnem obdobju. Kot poudarjajo, je eden izmed najbolj priljubljenih hotelov na slovenski obali ravno s pomočjo MK Group v tem letu kljub pandemiji posloval dobro. Pobudo Podpora družinam pozdravlja tudi Eva Teporšić, strokovna sodelavka za organizacijo in procese v Gorenjski banki, ki je vesela, da je lahko del podjetja, ki skrbi za družine svojih zaposlenih. Kot pojasnjuje, so pomoči s strani delodajalca deležni ravno v trenutkih, ko je ta najbolj potrebna. Da so prav zaposleni gonilna sila, s pomočjo katere skupina ustvarja skupne zgodbe o uspehu, med drugim poudarja Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke, ter ob tem dodaja, da je »zadovoljstvo tesno povezano z razmerjem med časom, ki ga nameni službi in družinskemu življenju«. Kot družbeno odgovorna skupina bo MK Group tudi v prihodnje tradicionalno spodbujala družinske vrednote ter s svojim delovanjem, usmerjenim v dobrobit zaposlenih, spodbujala druge, da jim sledijo.

 

MK Group je ena izmed najuspešnejših poslovnih skupin v Adriatik regiji, ki posluje na področjih kmetijstva, financ in turizma. Skozi mnoge aktivnosti in družbeno odgovorne projekte skupina aktivno deluje in podpira lokalne skupnosti ter svoje zaposlene. Tako je bila skupina v letu 2020 usmerjena v podporo zdravstvenim sistemom v boju proti epidemiji korona virusa, za kar je MK Group donirala že več kot milijon evrov.Oglasno sporočilo.