Modno v jesen

Medtem ko trgovci s polic pospravljajo še zadnje kose poletnih oblačil, že krasijo trgovinske izložbe  lutke  v jesenskih barvah in odtenkih. Preverili smo, kaj bo modno to jesen.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Neopunk videz, maksi jakne iz umetnega krzna, korzeti in rjava barva. To je samo nekaj modnih smernic za letošnjo jesen. Dejstvo je, da so številni modni oblikovalci tudi za letošnjo jesen in zimo navdih črpali iz leta 2000, tako se znova vračajo elementi, ki smo jih že videli, sicer kot velja za modni svet, z nekaj osvežitvami seveda.

Med nepogrešljive modne kose letošnje jeseni se uvršča denimo bela majica s širokimi naramnicami, ki spominja na običajno spodnjo majico,  s kavbojkami in usnjeno jakno so jo nosile že modne ikone v 90. letih. Zdaj se bela majica s širokimi naramnicami, oziroma kot ji pravimo Primorci »kanotjera«, vrača v velikem slogu in v različnih kombinacijah pod kostimom, z elegantnimi krili ali v katerikoli drugi modni kombinaciji. Na modnih revijah so jo predstavile domala vse najpomembnejše modne hiše, zato je slednja »must have« oziroma obvezni modni kos letošnje jeseni.

Umetno usnje in umetno krzno sta še vedno »in«

Že nekaj  let ostajajo v modi oblačila iz umetnega usnja. Jakne, hlače, krila in obleke različnih barv in krojev boste lahko kombinirali ob različnih priložnostih. Modna kombinacija letošnje jeseni je denimo široko krilo iz umetnega usnja v kombinaciji s toplim puloverjem. Prav tako je še vedno prisotno umetno krzno. Letos bodo v ospredju zlasti t.i. »maxi« jakne iz umetnega krzna.

Rjava, karamelna, rdeča in črna

Rjava bo letos jeseni nova črna, sicer tudi slednja ostaja še naprej med najbolj priljubljenimi barvami sezone,  rjavi ob bok pa se postavljajo tudi topli karamelni toni. Ti bodo zaznamovali predvsem dežne plašče, jakne, plašče, pa tudi puloverje in obleke. V kombinaciji z rjavo se pojavlja tudi zelena, kot najbolj modne barve nove jesensko-zimske sezone pa se pojavljajo še svetlo vijolična, nebeško modra, pink roza in smetanovo bela.

Modni kosi letošnje jeseni

Tudi letošnjo jesen ostajajo še vedno modna mini krila in kratke hlače oz. »shorts«, ki se odlično podajo z dolgimi plašči. Med nepogrešljivimi modnimi kosi pa so tudi oblačila iz mehke volne, jakne, ki se nosijo kot obleke in pod katerimi ne oblečemo ničesar (razen spodnjega perila), ter korzeti in t.i. bomber jakne. Tiste, ki si upajo malo več, pa bo razveselila novica, da so se na modne brvi vrnile tudi barvne nogavice. Rdeče, viola fuksija, svetlo modre, z živalskim potiskom, geometrijskimi vzorci in drugimi opaznimi elementi. Skratka, nogavice to sezono ne bodo ostale neopažene.

Kaj obuti?

V ospredju nove sezone so prav gotovo škornji, ki se nosijo nad koleni ali t.i. »over the knees«. Konice so spet dolge in ozke, pete pa odvisno od priložnosti. Od polnih pet, do širših in ozkih, pa celo metalne. Pojavljajo se tudi razni dodatki, kot so verige, zadrge, kamenčki in druge zadeve, ki dajejo videzu obutve dokončno podobo.

Med barvami so zelo »in« čokoladno in lešnikovo rjava in karamelna. Te »okusne« barve so modne tudi pri torbicah in drugih dodatkih.

Za konec pa še beseda o večnem jeansu. Kavbojke so letos lahko strgane, obogatene z raznimi dodatki ali take, ki dajejo videz recikliranosti. Modeli so lahko različni, skinny, baggy ali povsem ravni, bo pa letos v ospredju zagotovo svetel jeans.