Deli novico s tvojimi prijatelji

V zadnjih 24- urah je bilo pestro. Ob 12.39 je v Zalčih prišlo do požara na pomožnem objektu ob stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kuhanja v pomožnem objektu, na katerega pa je lastnik pozabil. Pri požaru je nastalo za približno 10.000 evrov materialne škode. Tuja krivda je bila izključena zato bodo policisti o vseh ugotovitvah na državno tožilstvo podali poročilo.

 

V popoldanskih urah so policisti obravnavali 4 tatvine na plažah. Neznani storilec je v Žusterni oškodovanki iz torbe odtujil denarnico in jo oškodoval za 60 evrov; na portoroški plaži je storilec državljanki Avstrije odtujil mobilni telefon iPhone, vreden 1.000 evrov; prav tako na portoroški plaži je neznani storilec oškodovanki iz torbice odtujil mobilni telefon Samsung, vreden 300 evrov; v San Simonu pa je storilec oškodovanki iz torbice odtujil denarnico in mobilni telefon ter jo s tem oškodoval za 150 evrov.

 

Ob 17.26 so policisti v Postojni ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. S hitrim  testom za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bilo ugotovljeno, da je moški vozil pod vplivom mamil, zato mu je bil odrejen strokovni pregled in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.

 

Ob 17.53 so v Dolnji Košani posredovali postojnski policisti. Ugotovili so, da je 40-letni moški fizično napadel 67-letnega moškega in ga pri pretepu tudi poškodoval. Policisti točne okoliščine še ugotavljajo in zbirajo nadaljnja obvestila, po zaključku preiskave pa bodo zoper 40-letnika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilništvo.

 

Ob 22.05 so koprski prometni policisti v Postojni ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil zasežen, sledi obdolžilni predlog.

 

V Piranu so policisti ob 1.09 posredovali zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz zasebnega stanovanja. 19-letniku, ki je z glasnim predvajanjem glasbe motil počitek so policisti izdali plačilni nalog.

 

Ilegalne migracije

 

V zadnjih 24-ih urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 69 ilegalnih migrantov.

 

Pri Starodu so policisti prijeli 1 državljana Pakistana; pri Obrovu so prijeli 6 državljanov Pakistana; v Pregarjah 1 državljana Pakistana; v Poljanah pri Podgradu 10 državljanov Pakistana in 1 državljana Afganistana; na Plavjah so prijeli 6 državljanov Afganistana in 1 državljana Pakistana, ki so zaprosili za azil; v Novokračinah prijetih 5 državljanov Afganistana, pri Črnem Kalu prijet 1 državljan Afganistana in 1 državljan Maroka; na cesti za Trstenik prijet 1 državljan Pakistana; v Račicah prijeti 3 državljani Pakistana; pri Zazidu prijeta 2 državljana Alžirije in 1 državljanka Libije; pri Podgradu pa so policisti ponoči prijeli še skupino 29 državljanov Pakistana. Postopki zoper tujce potekajo.

 

Sicer pa so policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 223 klicev.

 

Obravnavali  so 5 prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin. 1 kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, nasilništvo, nasilje v družini in požar. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli 2 intervenciji.