Na terminalu v Sežani z nožem v hrbet zabodel moškega

V soboto je prišlo do pretepa med dvema skupinama makedonskih državljanov na terminalu v Sežani. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

 

V soboto ob 17.29 so na PU Koper bili obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Čez nekaj minut so obvestilo prejeli še iz ZD Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v Bolnico Izola. Istočasno so zdravniško pomoč v ZD Sežana iskale še tri druge osebe, ki so poškodbe zadobile v že naznanjenem pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij, prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih 8 oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Ugotovljeno je bilo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški med  pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil v nadaljevanju z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Izola. Drugi osumljenec, 49-letni moški pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino oseb, ki so v omenjenem pretepu sodelovale. Več v pretepu udeleženih oseb je bilo lažje telesno poškodovanih.

Pridržano pet ljudi

Na kraju je bila odvzeta prostost petim osumljencem. Dva osumljena, gre za 53 letnega in 49 letnega državljana Severne Makedonije, se še vedno nahajata v policijskem pridržanju, medtem ko je bilo ostalim trem osumljenim, po končanih postopkih na Policiji, pridržanje zaključeno.

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo Okrožno državno tožilstvo v Kopru, katero je naročilo, da se oba še vedno pridržana osumljenca, za kaznivi dejanji poskusa uboja, s kazenskima ovadbama privede na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.

Za kaznivo dejanje Uboj (po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)) je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.