Da bi iz jajc dobili najboljše, morate biti pozorni na način priprave.
Za dosego idealne konsistence – čvrstih, a ne preveč gumijastih beljakov in kremastih rumenjakov – je pogosto treba veliko poskusov, včasih pa tudi malo sreče, piše hrvaški N1.
Vendar pa znanstveniki verjamejo, da so končno odkrili najboljši način za kuhanje popolno trdo kuhanega jajca. Njihova metoda obljublja popolno teksturo in lažje luščenje.
Kako znanost predlaga kuhanje jajc?
Glede na raziskavo, objavljeno v reviji Communications Engineering, je najučinkovitejši način kuhanja jajc periodično kuhanje. Ta tehnika vključuje izmenjevanje med vrelo in toplo vodo med kuhanjem.
Za dve minuti jajca potopite v vrelo vodo, nato jih prestavite v vodo pri 30 °C še za dve minuti. Ta postopek ponavljajte točno 32 minut.
Je to metodo vredno poskusiti?
Metoda je precej zamudna, zato je malo verjetno, da se bo veliko ljudi odločilo zanjo, vendar se na ta način ohranijo vse hranilne snovi.