Najhitrejša bučna pita, pripravljena le v treh korakih

Bučke so kraljice poletja in obožujemo jih v vseh oblikah, najbolj pa smo srečni, ko najdemo nov recept, ki ga še nismo preizkusili. Ta bučna pita je hitra in lahka za pripravo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bučke so dobre v obliki palačink, na žaru, v solatah in musaki, v rižoti in tortiljah, danes pa vam predstavljamo recept za sočno bučno pito, ki je pripravljena v hipu.

Bučna pita – sestavine

paket že pripravljenega testa za pite in štrudelj
350 g bučk
200 g sira z nizko vsebnostjo maščob
200 g feta sira
3 jajca
250 ml grškega jogurta
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 stroka stisnjenega česna
2 žlici zdroba
mešanica 2 dl olja + 2 dl mleka
sol, poper

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj. Testo zvijte v rolado in ga narežite na trakove, bučke pa naribajte, posolite in postavite na stran, medtem ko pripravljate ostale sestavine.

V globoki skledi zmešajte vse ostale sestavine, da dobite kompaktno zmes. Dodajte naribane in odcejene bučke ter trakove testa za pito in štrudelj. Vse dobro premešajte in vlijte v namaščen pekač.

Pecite približno pol ure oziroma dokler pita ni čvrsta in zlato rjava.

Bučkina pita je odlična topla ali hladna in se dobro poda k jogurtu.

Več kulinaričnih vsebin tukaj.