Bučke so tako dobre v obliki palačink, na žaru, v solatah in musaki, v rižoti in palačinkah, danes pa vam prinašamo recept za sočno bučkino pito, ki je pripravljena v hipu.
Bučkina pita
Sestavine
paket že pripravljenega testa za pito in štrudelj
350 g bučk
200 g sira z nizko vsebnostjo maščob
200 g feta sira
3 jajca
250 ml grškega jogurta
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 stroka strtega česna
2 žlici zdroba
mešanica 2 dl olja + 2 dl mleka
sol, poper
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj. Pripravljene skorjice zvijte v rolado in jih narežite na trakove, bučke pa naribajte, posolite in postavite na stran, medtem ko pripravljate ostale sestavine.
V globoki skledi zmešajte vse ostale sestavine, dokler ne dobite kompaktne zmesi. Dodajte naribane in odcejene bučke. Vse dobro premešajte in zavijte v testo ter namestite v namaščen pekač. Pecite približno pol ure oziroma dokler pita ni čvrsta in zlato rjava. Okusna je topla ali hladna in se odlično poda k jogurtu.