Najhitrejši recept za borovničev džem

Borovnice niso le okusne, temveč tudi izjemno zdrave – polne vitaminov, antioksidantov in svežine. Če imate sveže ali zamrznjene borovnice pri roki, si lahko v le nekaj korakih pripravite hiter in naraven domač džem, ki vas bo razveseljeval še dolgo poleti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sočne, sladke, hkrati pa dovolj kisle in osvežilne borovnice so eno najbolj priljubljenih, najslastnejših in najzdravih vrst sadja.

V njih lahko uživamo tudi pozimi, saj so zamrznjene borovnice vedno odlična izbira za dopolnitev raznih sladic. A kar nam je februarja pogosto na mislih, so zagotovo slastni krofi.

Sestavine za borovničev džem

za približno 450 ml džema – količine lahko podvojite, če želite več

600 g borovnic (svežih ali odmrznjenih)
300 g sladkorja
1 žlica limoninega soka

borovnica recept diem

Priprava borovničevega džema

1. V lonec dajte borovnice, sladkor in limonin sok.

2. Lonec postavite na nizko temperaturo, da se sladkor počasi začne topiti – občasno premešajte z leseno kuhalnico.

3. Ko se sladkor začne topiti in se sadje segreva, zmečkajte borovnice s tlačilko za krompir (po želji nekaj pustite celih).

4. Ko se sladkor povsem stopi, zvišajte temperaturo, zavrite in kuhajte 15 minut – ves čas mešajte, da se sladkor ne prime na dno.

5. Če želite preveriti, ali je džem gotov: dajte krožniček za nekaj minut v hladilnik, nato nanj kanite malo džema. Če z žlico naredite črto in džem ostane na mestu (se ne razlije), je pripravljen.

6. Džem prelijte v steriliziran vroč kozarec (pustite približno dva prsta praznega prostora), zaprite in ga takoj obrnite na glavo (pokrov navzdol), da se vakumsko zapre.

Dober tek!