Če uporabite kupljeno paradižnikovo omako z že dodanimi začimbami, jedi sploh ni treba dodatno začinjati. Za slanost bo poskrbel sir. Uporabite lahko eno ali več vrst topljivega sira – od blage mocarele do izrazitega čedarja. Po želji lahko dodate tudi malo naribanega parmezana.
Sestavine:
300 g naribanega sira
250 g paradižnikove omake
4–5 bučk
Priprava:
1. Bučke operite, osušite in narežite na kolobarje debeline približno pol centimetra.
2. Naložite jih v pekač. Prelijte s paradižnikovo omako. Če omaka ni začinjena, po želji dodajte sol, poper ali mediteranske začimbe.
3. Posodo pokrijte z aluminijasto folijo in pecite v prej ogreti pečici na 180 °C približno 20 minut.
4. Odstranite folijo. Po pečenih bučkah potresite nariban sir.
5. Vrnite v pečico za še 5 do 10 minut, da se sir stopi in lepo zapeče.
Dober tek!