Le malo stvari lahko premaga sladke pečene paradižnike, zato ni čudno, da je to za mnoge priljubljeno poletno kosilo.
Poleti nihče noče preživeti preveč časa v kuhinji, saj bi radi kar najbolje izkoristili tiste sočne sadeže, ki ste jih kupili na tržnici ali prejeli od družine in prijateljev, ki imajo vrtove. Ker to vse razumemo, se k tej testenini s pečenim paradižnikom vračamo vsaj enkrat na dva tedna.
Torej, to je verjetno najpreprostejše in najbolj okusno poletno kosilo, ki ga lahko hitro pripravite, in kar je najboljše, okusno bo tako sveže in toplo, kot tudi, ko se ohladi, tako da ga lahko vzamete s seboj na plažo ali pa ga naslednji dan uporabite za malico v službi.
Preprosta priprava
Priprava je več kot preprosta. Paradižnike vseh vrst preprosto dajte v pekač, dodajte nekaj strokov česna, malo sveže bazilike, sol, poper in oljčno olje. Vse skupaj dobro premešajte, postavite v pečico, ogreto na 180 do 200 stopinj, in pecite približno 30 minut oziroma dokler se paradižniki ne zmehčajo in spustijo sok.
Medtem skuhajte testenine. Na koncu jih odcedite in jih preložite v pekač, vse dobro premešajte, česen pa z vilicami rahlo pretlačite, da se spremeni v pasto. Po želji potresite s parmezanom ali grana padanom in takoj postrezite.