Bučke veljajo za nizko kalorično živilo, ki je obenem bogato s številnimi hranljivimi sestavinami, kot so vitamin C, kalij, kalcij, fosfor in selen. Izboljšujejo prebavo, zato veljajo za živilo, ki lahko pripomore k ohranjanju vitke postave. Zato so zelo primerne tudi za večerni obrok. Z njimi si lahko pripravite solato, juho, narastek, polpete in še marsikaj. Mi vam za večerjo ponujamo recept za palačinke iz bučk.
Priprava jedi je zelo preprosta. Približno 200 gramov na koščke narezanih bučk, eno jajce in 100 ml beljaka, 60 gramov riževe moke ter sol in poper damo v blender, da dobimo tekočo zmes. Segrejemo ponev s kapljico oljčnega olja in spečemo palačinke, ki jih namažemo s smetanovim namazom, lahko skuto ali drugim poljubnim slanim nadevom. Kot dodatek k belemu namazu se odlično prileže dimljeni losos.
Pa dober tek!
SESTAVINE:
Bučke
Jajce in dodatni beljak
Riževa moka
Oljčno olje
Sol in poper po okusu
Smetanov namaz