Namig za večerjo: Palačinke malo drugače

Sezona bučk je tu. Ali ste vedeli, da z njimi lahko pripravite prav posebne palačinke?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bučke veljajo za nizko kalorično živilo, ki je obenem bogato s številnimi hranljivimi sestavinami, kot so vitamin C, kalij, kalcij, fosfor in selen. Izboljšujejo prebavo, zato veljajo za živilo, ki lahko pripomore k ohranjanju vitke postave. Zato so zelo primerne tudi za večerni obrok. Z njimi si lahko pripravite solato, juho, narastek, polpete in še marsikaj. Mi vam za večerjo ponujamo recept za palačinke iz bučk.

Priprava jedi je zelo preprosta. Približno 200 gramov na koščke narezanih bučk, eno jajce in 100 ml beljaka, 60 gramov riževe moke ter sol in poper damo v blender, da dobimo tekočo zmes. Segrejemo ponev s kapljico oljčnega olja in spečemo palačinke, ki jih namažemo s smetanovim namazom, lahko skuto ali drugim poljubnim slanim nadevom. Kot dodatek k belemu namazu se odlično prileže dimljeni losos.

Pa dober tek!

 

SESTAVINE:

Bučke

Jajce in dodatni beljak

Riževa moka

Oljčno olje

Sol in poper po okusu

Smetanov namaz