Napake, ki jih delamo pri nakupu kopalk, in kako se jim izogniti

Poletje je tukaj, s tem pa tudi neizogibno iskanje popolnih kopalk. Čeprav bi moral biti nakup novih kopalk zabaven in vznemirljiv, se pogosto spremeni v frustrirajočo izkušnjo zaradi številnih pasti in napak, ki se jim je mogoče zlahka izogniti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mnoge ženske se soočajo z izzivi pri izbiri kopalk, ki bodo popolnoma ustrezale njihovi postavi, hkrati pa zagotavljale udobje in samozavest. V tem besedilu bomo raziskali najpogostejše napake, ki jih ženske delajo pri nakupu kopalk, ter vam dali koristne nasvete, kako se jim izogniti in najti idealen model za vašo silhueto in slog.

Kupujete prevelike kopalke

Zaradi strahu pred poudarjanjem domnevnih “problematičnih področij” mnoge ženske kupujejo kopalke, ki so preveč široke. To ni dobra ideja, saj se tkanina v vodi raztegne. To je pomembno vedeti, še posebej, če jih nameravate pogosto nositi.

Nasvet: Pri nakupu kopalk pazite, da bodo oprijete (ne pa tudi pretesne) – tako bodo trajale dlje.

 Ne poudarjate svojih prednosti

Pogosto se ženske ne počutijo najbolje v svojih novih bikinijih. Morda ste se med nakupovanjem preveč prepustili novim trendom in pozabili na najpomembnejši dejavnik – kako se počutite v izbranih kopalkah.

Nasvet: Danes obstaja veliko različnih stilov kopalk, ki poudarjajo različne dele telesa. Zato razmislite, kaj vam je posebej všeč na vašem telesu, in glede na to izberite model.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BÉBÉ by Dunja Jovanić (@bebebydunja)

Izbrali ste napačen dan za nakup ali preizkušanje oblačil

Ste pod stresom, slabe volje, v naglici ali preprosto ni vaš dan? V tem primeru prestavite nakup kopalk na drug dan. Pogosto se zgodi, da zaradi slabega počutja med nakupovanjem izberemo modele in barve, ki nam pravzaprav sploh ne ustrezajo.

Nasvet: Mnogi od nas smo nagnjeni k temu, da vidimo “domnevne” fizične pomanjkljivosti tam, kjer jih ni. Zato kopalke kupujte ali preizkušajte le, ko ste dobro razpoloženi.

Kopalke vedno kupujete samo v črni barvi

Seveda je črna vedno laskava, vendar se je lahko hitro naveličamo – še posebej, če že imate nekaj črnih kopalk v svoji zbirki.

Nasvet: Bodite pogumnejši! Ko najdete svoj popoln kroj, lahko eksperimentirate tudi z barvami in vzorci. Navsezadnje naj bi bila oblačila za plažo zabavna in naj bi vaš čas na plaži naredila še prijetnejši.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BÉBÉ by Dunja Jovanić (@bebebydunja)

Imate nerealna pričakovanja

Vsakodnevno uživanje v slikah domnevno popolno grajenih ljudi na Instagramu hitro vodi do frustracij pri preizkušanju bikinija – ustvarili smo si nerealno sliko, kako naj bi telo v kopalkah izgledalo.

Nasvet: Osredotočite se na to, da najdete kopalke, v katerih se boste počutili udobno in samozavestno, ne glede na trende ali pričakovanja družbenih omrežij.

 

Preberite tudi:

Poletne modne smernice 2024