Napihal že navsezgodaj zjutraj

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 31 prometnih nesreči z materialno škodo, 1 s hujšimi in 1 z lažjimi poškodbami. To so primeri pijanih voznikov v slovenski Istri:

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek so policisti v Postojni ob 00.58 ustavili 44-letnega voznika osebnega vozila iz Postojne, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,33 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto pa so v Kopru ob 2.50 ustavili 50-letno voznico osebnega vozila iz okolice Kopra, ki ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,87 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog. Isto noč so ob 3.58 ustavili 23-letnega voznika osebnega vozila, državljana Hrvaške, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,80 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Ker tujec v Sloveniji nima urejenega bivališča, mu je bilo odrejeno pridržanje, nakar bo z obdolžilnim predlogom priveden na OS v Kopru – oddelek za prekrške.

Ob 4.37 pa so ustavili tudi 59-letnega voznika osebnega vozila iz Kopra, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,42 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov in tudi zaradi nedostojnega vedenja. Ob 10.25 so v Divači ponovno ustavili 59-letnega voznika, ki mu je bil ponovno odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,11 mg/l. Ker je voznik vozil v času ukrepa začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo, izdan mu je bil plačilni nalog in zanj bo podan obdolžilni predlog.

V Portorožu so ob 8.49 ustavili 28-letnega voznika osebnega vozila iz Izole, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,66 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

V Luciji so v nedeljo ob 9.50 ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.37 mg/l, vendar se z njim ni strinjal. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil odrejen tudi postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je opravil v SB Izola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.23 so policisti obravnavali prometno nesrečo s hujšimi poškodbami. Pri Hraščah je vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil 47-letnik (preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,63 mg/l, odrejen je bil tudi strokovni pregled na mamila, zdravila in alkohol). Tako voznika kot tudi oba potnika so odpeljali v UKC Ljubljan. Obravnava se kaznivo dejanje Nevarna vožnja v cestnem prometu. 45-letna sopotnica je po prvih podatkih huje poškodovana.