Ne iz pečice, ampak hladilnika: Pita z arašidovim maslom brez peke

Sladoled in pita ter za piko na i … arašidovo maslo. To se sliši kot popolna poletna sladica, a ne?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Preprosta pita z arašidovim maslom se ne peče, pripravljena je v samo 20 minutah – ne vključuje časa hlajenja – in je neverjetno okusna. Kombinacija sladoleda in pite ter okusa arašidovega masla se sliši kot popolna poletna sladica.

Če želite, dodajte karamelni ali čokoladni preliv, arašide ali čokoladne koščke – po okusu. Prepričani smo, da ne boste zgrešili.

Pita z arašidovim maslom – sestavine:

Za testo

200–250 g zdrobljenih piškotov (npr. Petit beurre ali Digestive)
100 g stopljenega masla ali margarine
2–3 žlice mleka, po potrebi

Za kremo

225 g kremnega sira
180 g sladkorja v prahu
250 g arašidovega masla
240 ml mleka
450 g zamrznjene stepene smetane

Za dekoracijo

arašidi, karamelni ali čokoladni preliv, čokoladni koščki, po želji

maslo

Pita z arašidovim maslom – priprava:

V veliki skledi zmešajte zdrobljene piškote in stopljeno maslo.

Po potrebi dodajte 2–3 žlice mleka, da se zmes poveže.

Zmes vtisnite v model za pito ali okrogel pekač.

Preden dodate nadev, pustite v hladilniku vsaj pol ure.

Medtem ko se testo hladi, v veliki skledi zmešajte kremni sir in sladkor v prahu.

Z električnim mešalnikom stepite, dokler zmes ni gladka in kremasta.

maslo

Dodajte arašidovo maslo in mleko ter nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ni gladka.

Vmešajte stepeno smetano in mešajte, dokler se ne združi.

Kremo enakomerno razporedite po piškotih in masleni skorji.

Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč.