Preprosta pita z arašidovim maslom se ne peče, pripravljena je v samo 20 minutah – ne vključuje časa hlajenja – in je neverjetno okusna. Kombinacija sladoleda in pite ter okusa arašidovega masla se sliši kot popolna poletna sladica.
Če želite, dodajte karamelni ali čokoladni preliv, arašide ali čokoladne koščke – po okusu. Prepričani smo, da ne boste zgrešili.
Pita z arašidovim maslom – sestavine:
Za testo
200–250 g zdrobljenih piškotov (npr. Petit beurre ali Digestive)
100 g stopljenega masla ali margarine
2–3 žlice mleka, po potrebi
Za kremo
225 g kremnega sira
180 g sladkorja v prahu
250 g arašidovega masla
240 ml mleka
450 g zamrznjene stepene smetane
Za dekoracijo
arašidi, karamelni ali čokoladni preliv, čokoladni koščki, po želji
Pita z arašidovim maslom – priprava:
V veliki skledi zmešajte zdrobljene piškote in stopljeno maslo.
Po potrebi dodajte 2–3 žlice mleka, da se zmes poveže.
Zmes vtisnite v model za pito ali okrogel pekač.
Preden dodate nadev, pustite v hladilniku vsaj pol ure.
Medtem ko se testo hladi, v veliki skledi zmešajte kremni sir in sladkor v prahu.
Z električnim mešalnikom stepite, dokler zmes ni gladka in kremasta.
Dodajte arašidovo maslo in mleko ter nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ni gladka.
Vmešajte stepeno smetano in mešajte, dokler se ne združi.
Kremo enakomerno razporedite po piškotih in masleni skorji.
Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč.