Praznični čas je kot nalašč za razvajanje brbončic v družbi izjemnih vinarjev in vinskih navdušencev na 10. Festivalu penin. Ta bo 26. decembra napolnil razkošno Kristalno dvorano hotela Kempinski Palace Portorož, ki predstavlja eno najlepših kulis za ekstravagantni dogodek v znamenju mehurčkov.
Na jubilejnem festivalu bo moč okusiti penine iz več kot 30 domačih in tujih kleti. Obiskovalci bodo samo ta večer lahko izbirali med več kot sto vzorci penin iz treh vinorodnih dežel Slovenije, ki se jim bodo ob bok postavila še peneča vina iz Italije, Hrvaške, Francije in Španije. Manjkali ne bodo niti prefinjeni prigrizki izpod rok vrhunskih chefov in istrske specialitete.
Kaj pa glasba? Svečani program bo potekal v slikovitem parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre razglasili Naj penino Portoroža 2023, za glasbeno ekstravagantni nastop pa bo poskrbel italijanski violinist Pierpaolo Foti z didžejem. Po festivalu se obeta še Penine After Party v nekdanjem skladišču soli Grando.
Vstopnice za Festival penin po predprodajni ceni so na voljo na spletni strani Festivala penin in v TIC-ih Portorož ter Piran do 20. decembra. Število vstopnic je omejeno.
Ste za Festival penin Gourmet?
Ne zamudite ekskuzivne priložnosti in se ob obisku Festivala penin podajte še na razkošno 4-hodno kulinarično doživetje Festival penin Gourmet v hotelski fine-dining restavraciji Sophia. Jedi vrhunskega chefa Tomáša Chilýja bodo v kombinaciji z izbranimi peninami – vključno z zmagovalno penino letošnjega festivala – navdušile tudi najbolj zahtevne gurmane.
December je mesec penin
V izbranih restavracijah in kavarnah v Portorožu in Piranu ves december poteka Mesec penin z degustacijskimi meniji s spremljavo penečih vin. Izbirate lahko med manjšimi slanimi ali sladkimi prigrizki ter večhodnimi meniji izpod rok priznanih chefov v restavracijah COB, Gold Istra Restaurant, Marina Portorož, Na burji, Pinija, Rizibizi, Rostelin, Sophia ter v Cafè Centralu, Mestni kavarni Piran in Vinoteki Koželj. Na voljo bodo manjši slani ali sladki prigrizki ter večhodni meniji izpod rok priznanih chefov.