Nonoti iz Italije razkrili trik za popolno lazanjo

Se sprašujete, kakšen je recept za popolno lazanjo? Takole pravijo italijanski starešine.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ko gre za testenine, so Italijani avtoriteta v pravem pomenu besede. Zato so prvi, ki jih poslušamo, ko nam dajo dober nasvet o tem, kako pripraviti lazanjo. Na spletni strani italijanske turistične agencije Walks of Italy je moč izvedeti, da številni Italijani pri sestavljanju lazanje spreminjajo smer testenin v vsaki plasti. Kaj točno to pomeni?

“Da bi lazanja ohranila svojo obliko po rezanju in serviranju, mnogi Italijani zamenjajo orientacijo listov testenin v vsaki plasti,” svetujejo.

“Torej, če prvo plast testenin položite po dolžini, boste drugo plast položili navzkrižno in tako naprej v vsaki plasti. Čeprav se morda zdi nesmiselno, je to eden tistih trikov, na katere prisegamo!”

S tem nasvetom se strinja priljubljeni uporabnik Reddita, ki ugotavlja, da t.i križanje testenin “da dodatno moč vsakemu kosu lazanje.”

Recept za najboljšo lazanjo

Seveda pa bo veliko večji vpliv na stabilnost lazanje kot način zlaganja testenin vplivalo, koliko časa jih boste pustili počivati ​​po peki (kar je, kot veste, pogosto zelo zahtevno), strokovnjaki pa priporočajo od 30 do 45 minut. Če pa upoštevamo oba nasveta, ne moremo mimo občutka, da bo ta priljubljena Garfieldova hrana postala vsaj malo okusnejša.

Vas zanima, ali imamo še kakšen trik za popolno lazanjo? Mary Berry, chefinja in avtorica številnih kuharskih knjig, ne le pusti, da njena lazanja po peki počiva, ampak jo pusti stati vsaj šest ur, preden jo sploh da v pečico.

Tako imajo suhe testenine dovolj časa, da se zmehčajo, kar pomeni, da vam jih ni treba predhodno skuhati. Poleg tega Italijani tradicionalno uporabljajo veliko več muškatnega oreščka, kot bi morda pričakovali – dodajanje te začimbe bešamelu bi lahko vaši lazanji dalo pravi vau učinek.

Sobotni recept: Lazanja z rikoto in špinačo