Občina Piran obvešča o začetku del pri Domu starejših občanov v Luciji

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran obvešča, da bo prihodnji teden začela z gradbenimi deli za izvedbo dvignjenega prehoda za pešce pri Domu starejših občanov v Luciji.

 

Za izvedbo del je Občina Piran podpisala gradbeno pogodbo z izvajalcem del Hartis d. o. o., ki je za celotni obseg del podal najnižjo ceno, in sicer 27.856,30 EUR z DDV.

Izvedba dvignjenega prehoda za pešce bo, poleg talnih utripalnih luči in dveh novih drogov javne razsvetljave, opremljen tudi s talnim taktilnim (tipnim) vodilnim sistemom za pomoč ljudem s funkcionalno oviranostjo, za slepe in slabovidne. Dvignjen prehod za pešce bo zagotovo pripomogel k zmanjšanju hitrosti vseh motornih vozil in s tem večji prometni varnosti. Obenem se pričakuje, da bo izboljšal dostopnost in omogočil lažji ter varnejši prehod vseh varovancev Doma starejših občanov, ostalih pešcev (mamic z otroškimi vozički) ter gibalno oviranih oseb, v smeri rekreacijskega parka Sonce.

V prihodnjem tednu bodo stekla uvodna dela, ki naj bi se zaključila predvidoma v roku 30-ih dni. V času izvajanja del bo urejena delna zapora prometa, ki bo potekal izmenično enosmerno.

Vse občanke in občane v času izvajanja gradbenih del prosijo za razumevanje.

 

Foto: Primorske novice