Obisk pomladnega Tedna restavracij je bil rekorden

Deli novico s tvojimi prijatelji

Slovenska turistična organizacija (STO) je tudi v letošnjem letu preko promocijskih aktivnosti podprla Teden restavracij, enega najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Po desetih letih Teden restavracij še vedno raste – pomladanskega Tedna restavracij se je udeležilo rekordnih 50.000 gostov.

 

V pomladnem Tednu restavracij so sodelovale 104 restavracije. Restavracije so k sodelovanju vabljene, na osnovi ocenjevanja na spletni strani Izbor okusov (www.vivi.si; iskalnik najboljših slovenskih gostiln), zato se število sodelujočih ne povečuje količinsko, temveč le kakovostno. Kakovost se dviguje s tem, da se priključujejo boljše ocenjene restavracije (ocena: 1 ali več srčkov), odpadajo pa slabše ocenjene (brez srčkov).

 width=

Slovenska turistična organizacija bo tudi v prihodnje nadaljevala z aktivnostmi v podporo razvoju in trženju gastronomije. Restavracije s sodelovanjem v Tednu restavracij prispevajo k predstaviti najboljšega, kar slovenska gastronomija lahko ponudi gostom, spodbujajo rabo sezonskih in lokalnih živil in podpirajo kratke nabavne verige, izpostavljajo lokalne gastronomske posebnosti ter s tem vzpodbujajo trajnostni razvoj slovenske gastronomije.

 

Vir in foto: STO