Objavljen javni razpis za udeležbo na festivalu MMS

Deli novico s tvojimi prijatelji

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani organizatorja Avditorija Portorož-Portorose v zavihku MMS (kliknite tu za povezavo). Prijave morajo glasbeni ustvarjalci poslati izključno na spletnem obrazcu: https://avditorij.si/si/mms/prijava.

 

»Želimo si, da bi slovenski glasbeniki prepoznali naš trud in festival MMS sprejeli kot eno redkih priložnosti, kjer je mogoč nastop pred publiko v živo z bendom; ga sprejeli kot izziv in ga podprli z željo po nastopu in številčno prijavo dobrih pop skladb. Če ne bomo sami negovali odnosa do slovenske glasbe, jezika in kulture, ne bo napredka«, so poudarili člani Organizacijskega odbora festivala MMS.

 width=

Na fotografiji lanskega, jubilejnega 40. festivala MMS, je razglasitev zmagovalke Tatjane Mihelj, ki je prepričala tako strokovno žirijo kot tudi občinstvo s pesmijo Ples v dežju. Kdo bo letos prejemnik Velike nagrade MMS 2022 in nagrad strokovne žirije, bomo izvedeli 9. julija, ko bo na odru Amfiteatra predstavljenih novih 12 skladb.

Avditorij Portorož-Portorose, ki letos obeležuje 50. leto delovanja, je najširši (slovenski) javnosti najbolj prepoznaven prav po festivalu Melodije morja in sonca, nacionalnem festivalu zabavne glasbe, ki z začetki sega v leto 1978. Lastnik blagovne znamke festival Melodije morja in sonca je Občina Piran, Avditorij Portorož-Portorose je njen upravljavec oz. organizator, soorganizator festivala je vsa leta z izjemo sodelovanja z Net TV (2004-2007) RTV Slovenija. Slednja kot javni servis – z neposrednim prenosom na televizijskem programu ter predvajanjem preko radijskih programov ter v multimedijskem centru – pomembno podpira domačo zabavno-glasbeno ustvarjalnost.

Ker gre za največji zabavni glasbeni festival pri nas, ki je vedno sredi poletja, se v tednu festivala v Portorožu družijo glasbeniki in glasbeni ustvarjalci, na dan prireditve pa se jim pridružijo še obiskovalci v Amfiteatru, novinarji, predstavniki gospodarstva in političnega miljeja, ki si festival ogledajo v živo. V neposrednem televizijskem prenosu se slednjim pridružujejo še tisoči, ki tako kot občinstvo v Amfiteatru, sodelujejo pri glasovanju za svojega favorita.

 

Vir in foto: Občina Piran