Odlično uigrana ekipa, ki jo vodita Sašo Ambrož in Andrej Kraševec, piše prenovljeno gastronomsko zgodbo, s katero predstavljamo tradicionalno istrsko kulinariko na moderen in inovativen način. Skrbno izbrane in kakovostne izvorne sestavine Istre, sezonski, lokalni pridelki ter sveže, ročno pripravljene mojstrovine, so ključni elementi krožnikov, ki nosijo podpis chefa kuhinje Jerneja Podpečana.
Štejemo si v čast, da so te odlike priznali tudi strokovnjaki Gault&Millau Slovenija. Na letošnjem izboru gostincev in gastronomskih zakladov Slovenije smo namreč dobili res veliko nagrado – dve kapi oziroma 14.5 od 20 točk.
V tem zelo uspešnem letu se je zvrstilo veliko tematskih dogodkov, vinskih večerov, izobraževalnih delavnic, poslovnih srečanj in seminarjev, prireditev na prostem, pa tudi posebnih priložnosti, kot so poroke, obletnice in praznovanja.
Med njimi zagotovo izstopajo naši tradicionalni vinski večeri »Pripovedi o vinu«, kjer smo gostili priznane slovenske vinarje – Zaro, Rojac, Klabjan, Gordia, Edi Simčič, Marjan Simčič, Miha Batič. Skozi pripovedi smo spoznali njihova vina ter okusili, kako se dopolnjujejo z gurmanskimi stvaritvami našega chefa Jerneja Podpečana. Serijo vinskih večerov smo lani okronali ob Martinovanju s karizmatičnim vinarjem Movio ter velikim štiridnevnim praznovanjem na prostem.
Pretekla jesen je bila zelo raznolika, saj smo se udeležili akcije Teden restavracij ter se v jesenski in pomladni verziji uvrstili med najboljše slovenske restavracije, ki promovirajo vrhunsko kulinariko.
Prav tako pa smo sodelovali pri organizaciji posebne jadralne regate, ki jo je Portorož prvič gostil – 2022 RC44Cup svetovno prvenstvo, kjer so tekmovale najprestižnejše svetovne posadke.
As v rokavu, na katerega v restavraciji največ stavimo, zagotovo predstavlja izredno bogata in obsežna vinska karta z vini vseh slovenskih regij. Za dodelan preplet okusov hrane in žlahtne kapljice pa poskrbi hišni sommelier David Alaimo. Pod njegovim vodstvom smo organizirali izobraževalne delavnice, kjer so si udeleženci obogatili znanje o vinu, rumu in peninah.
Restavracija upravlja tudi vinoteko, ki jo oskrbuje največji slovenski vinski distributer – družina Koželj. Tu najdete čez 600 etiket vin, 200 steklenic raznih destilatov, pršutov ter sirov. Tako so petkovi večeri rezervirani za različne tematske vinske večere in degustacije.
Prav tako smo ponosni na poslovna sodelovanja, ki se tkejo z uglednimi podjetji, kot so Surf, Elan, BMW, Adria Mobil ter MennYacht Group – slovenskim zastopnikom mednarodne prestižne navtične korporacije, ki se ukvarja s prodajo in najemom luksuznih plovil in ima sedež prav v Marini Portorož, kjer ga vodi direktor Matjaž Murko.
Poslovne vezi utrjujemo s seminarji, konferencami ter izbranimi poslovnimi zajtrki. Letošnjo pomlad smo tako v soorganizaciji s časnikom in spletnim portalom OBALAplus gostili državnega sekretarja Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport g. Matevža Frangeža, pristojnega za internacionalizacijo, podjetništvo, razvojna sredstva in turizem.
Za konec še nekaj namigov za prihajajoče mesece, v katerih bomo v prvi vrsti stremeli k dviganju kakovosti enogastronomske ponudbe ter poskrbeli za raznolikost družbenega dogajanja. Poleti se obetajo poslovni zajtrki z izjemnimi gosti, v jesen pa vstopamo s stand-up večerjami ter bogatim, še bolj obsežnim programom Martinovanja.
Spremljajte pestro dogajanje na naših družbenih omrežjih ali nas obiščite na kulinaričnem doživetju v zavetju jadrnic, kjer je morje na dosegu vilic.