Odkrili, kdo je napadel Niko Kovač

Policijska postaja Ljubljana Center je v zadnjem mesecu obravnavala dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi, ki sta se zgodila v centru Ljubljane. Gre za primera znane aktivistke Nike Kovač in poslanca Branka Grimsa, kot so danes sporočili iz policije, so napadalca prve že identificirali.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Prvo dejanje je bilo storjeno na Bavarskem dvoru proti osebi, ki je bila v dogodku tudi lažje poškodovana. Fotografija osumljene osebe je bila objavljena v medijih in na podlagi te objave so policisti tudi prejeli informacijo, ki jim je pomagala pri ugotovitvi identitete osumljene osebe. Z osumljencem je že bilo opravljeno zaslišanje, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

V drugem primeru je bilo dejanje usmerjeno proti poslancu državnega zbora, ki je bil v dogodku prav tako lažje poškodovan. V navedenem primeru predkazenski postopek še poteka. So pa bili med preiskavo zavarovani materialni dokazi, na katerih se ugotavlja prisotnost bioloških sledi in v zvezi s tem še poteka forenzična preiskava. Je pa bila tudi v tem primeru v medijih objavljena fotografija osebe, ki je osumljena navedenega dejanja. “V tem primeru do sedaj še nismo prejeli nobene informacije, ki bi pripomogla k ugotovitvi identitete, zato še vedno naprošamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o identiteti, da nam to sporočijo na številko 113. Lahko tudi anonimno na 080 1200,” pravijo na policiji.