Okusna mediteranska krompirjeva solata

Če iščete idejo za osvežujoč in aromatičen poletni obrok je mediteranska krompirjeva solata odlična izbira. Ta različica se razlikuje od klasične in jo lahko postrežete kot lahko prilogo ali samostojen obrok.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ključna sestavina je sumak – začimba z rahlo kiselkastim okusom, pogosto uporabljena v bližnjevzhodni in mediteranski kuhinji, ki solati doda globino in rahlo pikantnost.

Sestavine:

  • 5 srednje velikih krompirjev
  • 1 manjša tanko narezana rdeča čebula
  • 90 g črnih nasekljanih oliv
  • 3 majhne nasekljane kisle kumarice
  • 45 g kaper
  • Nekaj ščepcev nasekljanega svežega peteršilja
  • 5 nasekljanih sušenih paradižnikov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica sumaka
  • ½ žličke nasekljanega čilija
  • Sol po okusu

potato salad 4836552 1280 1

Priprava:

  1. Neolupljen krompir skuhajte v slani vodi približno 20 minut, da postane mehak, a še vedno čvrst. Odcedite ga in pustite, da se malo ohladi, olupite in narežite na kocke.
  2. V veliki posodi zmešajte narezan krompir, rdečo čebulo, peteršilj, kumarice, olive, kapre in sušene paradižnike. Nežno premešajte.
  3. Dodajte olivno olje, balzamični kis, sumak, čili in sol. Previdno premešajte, da krompir ostane cel.
  4. Poskusite solato in po potrebi dodajte še sol ali kis. Postrezite takoj pri sobni temperaturi ali ohlajeno – oboje je odlično.

Naj vam tekne!