Oranžni alarm za celotno državo

Agencija RS za okolje je za celotno državo razglasila oranžni vremenski alarm zaradi nevarnosti neviht.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Oranžni alarm bo v veljavi od 15. ure do polnoči, saj napovedujejo ”možnost močnejših neviht z nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo”. Možne so močnejše krajevne nevihte, lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši veter in udari strel. 
 | Avtor: ArsoARSO

“Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare. Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi,” na svoji spletni stran svetuje Agencija RS za okolje.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

Oranžni alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne in da gre za možne meteorološke pojave, ki so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto.

“Gmotna škoda in žrtve so možne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila,” še opozarjajo.