Poleg tega, da je kaj takega v našem podnebju težko najti, so naše brbončice bolj vajene čokoladnih okusov, zato predstavljamo recept za palačinke z lešnikovim namazom.
Sestavine za posebne palačinke
2 jajci
50 g (4 žlice) sladkorja
15 g (1 žlica) medu
80 g gladke moke
½ čajne žličke pecilnega praška
1 žlica vode
lešnikov namaz za nadev
Priprava
V srednje veliki skledi dobro zmešajte jajca in sladkor.
Dodajte med in ponovno premešajte.
Presejte moko in pecilni prašek ter mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
Skledo pokrijte s plastično folijo in za 15 minut postavite v hladilnik.
Ko se zmes ohladi, skledo odkrijte, dodajte vodo in ponovno premešajte.
Papirnato brisačo pomočite v malo olja in premažite ponev. Nato z drugim čistim kosom papirnate brisače odstranite odvečno olje – ponev mora biti skoraj suha.
Ponev segrejte na nizki do srednji temperaturi. Z višine približno desetih centimetrov nalijte majhno zajemalko mešanice, da dobite srednje velike okrogle palačinke.
Ko se na površini pojavijo večji mehurčki, palačinko obrnite in na kratko pecite še drugo stran, približno 15–20 sekund. Poskusite narediti vse dorayaki palačinke enake velikosti, saj jih boste nato združili v pare.
Pečene dorayaki razporedite na krožnik in pokrijte s plastično folijo ali vlažno krpo, da ostanejo mehki.
Na eno stran vsakega dorayakija namažite približno eno žlico čokoladno-lešnikovega namaza, na sredini pa pustite malo več.
Pokrijte z drugim dorayakijem, da dobite sendvič.
Za vel kulinaričnih vsebin klik tukaj.