Pašta s kozicami, pripravljena v 20 minutah

Morda se vam je ta jed zdela zapletena, zato je še niste pripravili. V resnici pa je zelo preprosta in okusna.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g testenin (špageti ali tagliatelle)

  • 250–300 g zamrznjenih očiščenih kozic

  • 2 stroka česna

  • Oljčno olje

  • 1 dl belega vina

  • Sok polovice limone

  • Svež peteršilj

  • Sol in poper

Priprava


Kozice odmrznite: vzemite jih iz zamrzovalnika in jih 3–4 minute spirajte pod curkom hladne vode, nato jih dobro odcedite in obrišite s kuhinjskim papirjem.

Testenine skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.

V ponvi segrejte oljčno olje in na hitro popražite drobno sesekljan česen – največ 30 sekund, da ne porjavi.

Dodajte odmrznjene in dobro osušene kozice, posolite, popoprajte in po želji dodajte malo čilija.

Počasi popražite približno 2 minuti, nato zalijte z belim vinom in pustite, da 1 minuto izpari. Ugasnite ogenj, dodajte limonin sok in nasekljan peteršilj. Odcenjeno testenino preložite v ponev in dobro premešajte, da vpije omako.

Dober tek!

Hitri tapas užitek: kozice s česnom in čilijem