PATRIK PEROŠA: Lani vinjen prevozil 20 kilometrov v nasprotni smeri, letos imenovan za člana sveta Javnega zavoda za šport MOK

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po predlogu koprske občinske uprave je občinski svet na seji med drugim izglasoval imenovanje novih članov sveta Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper (MOK), med katerimi pa je tudi nekdanji koprski podžupan Patrik Peroša, ki je lani odstopil po incidentu zaradi vožnje v nasprotno smer na avtocesti v močno vinjenem stanju. V predlogu sklepa sta poleg Patrika Peroše predlagana še luški sindikalist Mladen Jovičić in Ramiz Kamenčić iz stranke LAB.

 

Peroša je konec lanskega avgusta po primorski avtocesti pod vplivom alkohola prevozil kar 20 kilometrov v nasprotni smeri. Ker je bil takrat še v funkciji koprskega podžupana, zadolžen je bil za področje športa, je takoj za tem županu Alešu Bržanu ponudil svoj odstop s položaja podžupana, ki ga je župan tudi sprejel. Čeprav je vožnja pod vplivom alkohola v nasprotno smer eden najhujših prometnih prekrškov, ki je v nekaterih primerih lahko tudi kaznivo dejanje, pa kršitelji pogosto dobijo zelo mile kazni. Tudi Peroša jo je v njegovem primeru zelo dobro odnesel. Zaporne kazni ni dobil, ga je pa državni tožilec preganjal zgolj zaradi prekrška. Peroša je poleg svoje prostosti obdržal tudi stolček občinskega svetnika, zdaj pa ga je občinski svet imenoval na novo funkcijo v javnem zavodu za šport, ki opravlja administrativna, strokovna, organizacijska, tehnična in druga dela na področju športa in mladine na območju koprske občine. Direktor javnega zavoda je član Bržanove stranke LAB Duško Madžarović.