Sestavine
Za meringo (beljakovo osnovo):
4 beljaki (sobne temperature)
200 g sladkorja v prahu
1 žlica koruznega škroba
1 žlica limoninega soka
Sveže jagode (npr. gozdne jagode, maline, borovnice) – po okusu
Za kremo:
200 ml sladke smetane (33 %)
250 g kremnega sira
3 žlice sladkorja v prahu
Postopek
1. Priprava meringe:
Ločite beljake od rumenjakov. V suhi posodi začnite počasi stepati beljake, dokler ne nastane mehka pena.
Postopoma dodajajte sladkor v prahu in stepajte približno 10 minut, da nastane gosta, svetleča masa.
Nežno vmešajte koruzni škrob in limonin sok ter še 2–3 minute stepajte, da se vse dobro poveže.
2. Oblikovanje in peka:
Na papir za peko lahko narišete krog (premer približno 18–20 cm), da bo oblika enakomerna.
Beljakovo maso naložite na papir in oblikujte v tortni obroč z rahlo poglobljenim sredinskim delom.
Pecite v predhodno ogreti pečici na 110 °C eno uro. Po tem času pečico izklopite in pustite meringo v njej še 30 minut – vrat pečice naj ostane zaprt.
Ohladite meringo na sobni temperaturi.
3. Priprava kreme:
V ohlajeni posodi stepite sladko smetano do čvrstih vrhov.
Dodajte sladkor v prahu in kremni sir ter nežno premešajte, da dobite gladko in enotno kremo.
4. Sestavljanje sladice:
Na ohlajeno meringo enakomerno razporedite kremo.
Po vrhu okrasite s svežimi jagodami po želji.
Postrezite takoj in uživajte v popolni harmoniji hrustljavega, kremastega in sadnega okusa!
View this post on Instagram
Če nimate jagod, lahko torto okrasite z drugim sadjem po želji – odlično se podajo maline, borovnice, robide, rezine kivija, breskve ali celo granatno jabolko. Pomembno je le, da je sadje sveže in sočno, saj s svojo naravno kislostjo lepo dopolni sladkost meringe in kremnega nadeva.
Ta različica Pavlove je odlična izbira za poletne dni ali posebne priložnosti, saj združuje preprostost priprave z razkošnim videzom in izjemnim okusom.