Pečena jajca z bučkami: Okusen zajtrk, kosilo ali večerja brez filozofiranja

Z bučkami lahko naredite zabavna jajčna gnezda in jih postrežete za zajtrk, kosilo ali večerjo. Jajca in bučke vedno dajo dober okus.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bučke so vsestranska poletna zelenjava, ki jo lahko uporabite na več načinov – lahko jih cvrete, pražite, naredite iz njih pire, dodajate različnim jedem na žlico ali pa jih preoblikujete v testo za pico, pecivo in kruh.

Iz bučk lahko naredite tudi zabavna jajčna gnezda, ki jih lahko postrežete za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Za njihovo pripravo uporabite spiralizator ali navaden nož – pomembno je, da bučke narežete na zelo tanke trakove.

Pečena jajca z bučkami – sestavine:

6 jajc
6 majhnih bučk
30 g sveže naribanega parmezana
1 čajna žlička česna v prahu
sol in poper po okusu
rastlinsko olje za cvrtje

Pečena jajca z bučkami – priprava:

Bučke operite, osušite in narežite na tanke trakove. Če imate na voljo spiralizator, ga uporabite. Narezane bučke solite in pustite stati približno pet minut, da spustijo vodo. Odcedite odvečno vodo iz bučk.

Odcejene bučke dajte v skledo in začinite s soljo, poprom in česnom v prahu.

Pekač naoljite in/ali obložite s papirjem za peko ter iz začinjenih bučk naredite šest gnezd. V vdolbino vsakega gnezda položite eno jajce, potresite z naribanim parmezanom, soljo in poprom po okusu. Vse skupaj postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, za približno sedem do osem minut oziroma dokler jajca niso pečena. Gnezda postrezite sama ali kot prilogo. Dober tek!