Pečene gobe v aromatični marinadi

Jesenski dnevi kar kličejo po toplih, dišečih jedeh, ki nas pogrejejo in razvajajo z bogatim okusom narave. Med sezonskimi zakladi so gobe prava kraljica kuhinje – preproste za pripravo, a polne okusa. Tokrat vam predstavljamo recept za pečene gobe v aromatični marinadi, ki združuje balzamični kis, sojino omako, česen in timijan.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Priprava je enostavna, rezultat pa dišeča jed, ki jo lahko postrežete kot prilogo ali samostojno poslastico.

Sestavine

 900 g gob
1 žlica olja
3 žlice balzamičnega kisa
2 žlici sojine omake
3 stroki česna, nasekljani
½ žličke nasekljanega timijana
sol in poper po okusu

Za nadev (opcijsko):

  • 2 žlici drobtin

  • 2 žlici naribanega parmezana ali drugega sira

  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

  • 1 žlica olivnega olja

 Priprava

1. Segrejte pečico
Pečico segrejte na 200 °C.

2. Pripravite marinado
V posodi zmešajte olje, balzamični kis, sojino omako, česen, timijan, sol in poper. Dodajte gobe in jih dobro premešajte, da se enakomerno obložijo z marinado.

3. Pripravite nadev
V manjši skledi zmešajte drobtine, parmezan, peteršilj in olivno olje. Nastati mora rahla, dišeča mešanica.

4. Nadev prenesite na gobe
Odstranite betičke gob (po želji jih lahko nasekljate in dodate k nadevu). Na vsako gobo nadevajte malo pripravljene mešanice.

5. Pecite gobe
Nadevene gobe razporedite po pekaču in jih pecite približno 20 minut, da se zmehčajo in rahlo zapečejo. Po 10 minutah jih lahko na hitro premešate oziroma obrnite, da se enakomerno pečejo.