Predstavljamo nekaj receptov za okusne torte brez peke. Ko se temperature dvignejo, najbrž nihče noče segrevati kuhinje še s pečico.
Čokolada in sadje: Recept za hitro torto s tremi kremami
Preizkušeno, preprosto in tako fenomenalno ter kremasto, je komentar ene od sledilke na družbenem omrežju, druga pa je dodala, da to torto peče že leta in da je njena najljubša. Oglejte si spodnji recept in se prepričajte sami.
Sestavine:
500 g stepene smetane
500 g hladne mineralne vode
200 g zdrobljenih piškotov
150 g češenj (ali drugega sadja)
150 g čokoladnega namaza
Dodatno:
Naribana čokolada za okrasitev
Priprava:
V veliki skledi zmešajte stepeno smetano in dobro ohlajeno mineralno vodo, da postane krema. Slednjo razdelite na tri enake dele.
V en del dodajte zdrobljene piškote, v drugi del sadje, v tretjega pa čokoladni namaz.
Izmenično jih razporedite v model in potresite z naribano čokolado.
Ohladite v hladilniku čez noč, če pa ste nestrpni, lahko postavite v zamrzovalnik in torto uporabite že po nekaj urah.
Recept za to genialno torto smo našli na Instagram profilu moje_djakonija, več receptov za torte pa najdete spodaj.
Borovničeva sirova torta: enostaven in hiter recept za cheesecake
V vročem vremenu si zaželimo hladnih in osvežilnih sladic, ki se ne pečejo in so zelo enostavne za pripravo. Borovničevi cheesecake je prava poslastica, najtežji del recepta pa je čakanje, da se torta strdi.
Sestavine:
Za osnovo:
180 gramov čajnih piškotov po vaši izbiri
100 gramov masla
Za nadev:
250 gramov stepene smetane
200 gramov sirovega namaza
100 gramov sladkorja v prahu
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
125 gramov borovnic
priprava:
Čajne piškote zdrobite v mešalniku ali multipraktiku v prah. Zmešajte jih s stopljenim maslom, dokler ne dobite zmesi, ki spominja na moker pesek. Zmes dobro pritisnite v pekač za torto. Hladite približno pol ure.
Smetano stepite z mešalnikom.
V ločeni skledi zmešajte sirovi namaz s sladkorjem, dokler ne dobite gladke zmesi. Smetano nežno vmešajte v sirovi namaz in dodajte vanilijev ekstrakt. Zmes prenesite na piškotno podlago in vanjo pritisnite polovico borovnic.
Torto postavite v hladilnik za vsaj štiri ure ali čez noč.
Rezine cheesecaka postrezite s preostalimi svežimi borovnicami.
Recept za jagodni tiramisu, ki se hitro pripravi in še hitreje izgine s krožnika
Sestavine za jagodni tiramisu
300 g biskvita (lahko uporabite tudi piškote Savoiardi)
200 g jagod
70 g sladkorja v prahu
300 g maskarponeja
2 dl sladke smetane
3 dl črne kave
1 dl ruma
priprava:
Jagode operite in narežite na tanke rezine. Sladko smetano stepite v stepeno smetano. Z mešalnikom stepite maskarpone in dodajte sladkor, nato še malo premešajte. Nato stepeno smetano ročno vmešajte v maskarpone.
Pripravite pravokotno skledo po vaši izbiri (ognjevarno, keramično, pekač itd.), v katero boste dali sestavine.
Zmešajte kavo in rum. Na dno sklede položite plast biskvita, ki ste ga predhodno na vsaki strani na kratko pomočili v mešanico kave in ruma. Nato nanjo namažite polovico kreme iz maskarponeja in stepene smetane. Nanjo položite narezane jagode. Nato še eno plast biskvita, ki ji sledi še ena polovica kreme.
Na koncu lahko po tiramisuju presejete malo kakava v prahu ali naribate malo temne čokolade, lahko pa ga postrežete tudi brez tega dodatka.
Še nekaj poletnih receptov je na voljo tukaj.