Perovič: »Ali se bo zgodba z novimi obrazi tudi letos ponovila?«

Deli novico s tvojimi prijatelji

»Naša skupnost temelji na vrednotah odprtega tekmovanja, poštene igre, spoštovanja, solidarnosti in integritete. To so vrednote, h katerim danes poziva ves svet.« Nekateri boste verjeli, drugi pa ne, ampak to je navedek predsednika SDS Janeza Janše.

 

Res je, da ne govori o družbi nasploh, ampak o vrednotah, ki bodo v ospredju na svetovnem prvenstvu v odbojki leta 2022, ki bo potekalo tudi v Sloveniji. Ne bi imel nič proti, če bi te vrednote ne veljale samo v času odbojkarskega prvenstva in če ne bi veljale le za odbojkarje.

 

Mislim, da si prav takšne družbe tudi želimo. In glede na to, da smo pred volitvami, bomo tako kot vsaj vsaka štiri leta lahko tudi sami odločali o tem, v kakšni družbi živimo. Ali je dovolj citat, da se odločimo za svojega kandidata, ali je strankarski program dovolj, ali so dovolj nastopi politikov v predvolilnem času? Seveda ne. Na žalost papir zares vse prenese in na žalost tudi nikomur ne zamerimo, če v času pred volitvami govori o stvareh, za katere misli, da nam bodo ugajale,ne pa tudi o tistih,v katere verjame. Komu torej zaupati? Še vedno mislim, da je ljudi najbolje ocenjevati po tem, kaj so v preteklosti počeli. Naj njihova dejanja govorijo o njih. Če so nam njihova dejanja v preteklosti blizu, potem je izbira pač lahka. Ali so zaradi tega novi obrazi v politiki velika težava in nam odločitev otežujejo? Sploh ne. Novi obrazi so novi obrazi samo v politiki. Novi obrazi niso neznanci, ki so prileteli iz vesolja. To so bili in bodo tudi v prihodnje ljudje s kariero v drugih poklicih.

 

Precej volivcev njihovo neizkušenost v politiki vidijo prej kot prednost kot slabost. Gre v Sloveniji mogoče za velik odstotek ljudi, ki jih trenutne politične stranke ne zadovoljujejo? Videli bomo, ali se bo zgodba z novimi obrazi tudi letos ponovila in predvsem, ali se bodo politične stranke kaj naučile iz letošnjih volilnih rezultatov.

 

Tomaž Perovič