Piran: Brezplačna vsa javna parkirišča

Deli novico s tvojimi prijatelji

Javno podjetje Okolje Piran je z današnjim dnem začasno ukinilo obratovanje vseh avtobusov ter v soglasju z Občino Piran omogočilo brezplačno parkiranje na vseh javnih parkiriščih na območju občine Piran in v garažni hiši Arze. Vozila in kader bodo do preklica namenjeni oskrbi ranljivih skupin.

 

Okolje Piran d.o.o. je na podlagi Odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije, ob polnoči ukinilo obratovanje vseh avtobusov na relaciji parkirišče Fornače – Piran Tartinijev trg.

 

Za zagotavljanje potrebne mobilnosti posameznikom, ki so odvisni od uporabe osebnih vozil, bodo od 14. ure dalje vsa zunanja javna parkirišča v Strunjanu, Portorožu, Luciji, Seči in Piranu brezplačna. Do ponovne vzpostavitve javnega potniškega prometa bo možno brezplačno parkiranje tudi v garažni hiši Arze.

 

Vozila in kader iz prometnega sektorja je podjetje ponudilo na razpolago Centru za socialno delo in Rdečemu križu Piran, s katerimi bodo zaposleni sodelovali pri nujni oskrbi ranljivih skupin.