Piščanec in krompir v smetani: Običajna jed z novo dimenzijo

Piščanec in krompir v smetani, obogatena z aromo pečene čebule in svežega timijana, vas lahko navduši in postane stalnica na vašem tedenskem jedilniku.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pečen piščanec in krompir v tem receptu dobita povsem novo dimenzijo zaradi čebule in smetane. Ta pečena, kremasta in edinstvena jed je zelo enostavna za pripravo, saj ne potrebuje veliko časa, truda in niti veliko posode.

Piščanca morate le rahlo popeči v ponvi, nato vse skupaj razporediti v pekač, preliti z omako iz smetane in začimb ter pustiti, da pečica opravi ostalo.

Piščanec in krompir v smetani – Sestavine:

600 g krompirja, narezanega na četrtine
4 (po 250 g) piščančji fileji
1 čebula, narezana na debele kolobarje
1 1/2 žlice rastlinskega olja
20 g masla
40 g naribanega parmezana
2 čajni žlički čebule v prahu
2 žlici drobtin
250 ml sladke smetane
1 žlica dijonske gorčice
2 vejici timijana, listi
80 ml vode
1 čajna žlička soli

piščanec

Piščanec in krompir v smetani – priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Krompir in čebulo razporedite v pekač velikosti 25 x 35 cm.

Prelijte z 1 žlico olja. Začinite.

Pecite 30 minut oziroma dokler krompir ne dobi rumene barve.

Medtem v ponvi na srednji temperaturi segrejte maslo in preostalo olje.

Fileje pecite 2–3 minute na vsaki strani oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi.

Preložite na krožnik.
V posodici zmešajte parmezan, čebulo v prahu, drobtine, smetano, gorčico, sol in 80 ml vode.
Med krompir in čebulo v pekaču razporedite piščančje prsi.

Prelijte s smetano in potresite s timijanom.

Pecite 15 minut.