Francoski kruh ali bageta je odlična podlaga za to pizzo. Vsaka rezina bo enako hrustljava, kar bo ustvarilo odlično teksturo. Vse, kar morate storiti, je narezati kruh in pripraviti omako. Paradižnikova pasta z dodatkom italijanskih začimb je hitra in okusna možnost, ki zagotovo ne bo razočarala. Na vrh damo nariban sir, ki se bo v pečici čudovito stopil, in dodamo prelive po svojem okusu. Kruhova pizza bo pripravljena v samo 15 minutah.
Sestavine za kruhovo pico:
1 hlebec francoskega kruha
Za omako:
250 g paradižnikovega pasta
1 žlička granuliranega česna
1 žlička posušenega origana
sol po okusu
črni poper po okusu
Po želji:
250 g naribane mozzarelle
šunka ali pršut (po želji)
gobe (po želji)
koruza (po želji)
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Kruh prerežite na pol kot sendvič, nato pa vsako polovico prerežite še na pol, da dobite štiri rezine.
- Zmešajte vse sestavine za omako.
- Omako enakomerno razporedite po kruhu.
- Vsako rezino kruha posujte z naribanim sirom.
- Dodajte izbrane prelive.
- Pico pecite v pečici približno 10 minut, dokler se sir ne stopi.
- Postrezite vroče.
Dober tek!
Še več okusnih receptov
3 preprosti recepti z batatom
Sobotni recept: Piščančja solata z avokadom in oreščki