PO LUNINEM MRKU V PRAZNIČNI TEDEN POMLADI

Smo tik pred prihajajočim luninim mrkom, ki se bo dovršil v ponedeljkovem jutru ob 08:00. Nastopil bo trenutek Lunine polnosti oziroma Ščipa v zodiakalnem znamenju tehtnice, ko se bo močno pomladno Sonce iz 5. stopinje ovna postavilo točno nasproti (v opozicijo) Luni z namenom, da jo popolnoma osvetli. Zaradi poravnave treh nebesnih teles; Lune, Sonce in Zemlje, na kateri živimo in ki bo ta čas “postavljena na tirnici” med njima, bo njena senca onemogočila Soncu, da Luno ves čas popolnoma svetli. Nastopil bo Lunin mrk.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mrk se bo zgodil na osi tehtnica (Luna) in oven (Sonce). Na materinski dan, dan plodnosti ženskih energij, se bodo “za hip” zatemnile naraščajoče osvetljene in izražene energije čustvovanja, ki so se minule dneve nakopičile v nas v iskanju ravnovesja v nas in odnosih; kje si ti in kje jaz, midva in mi, seveda pri vsakem na področju, kjer v tem obdobju poudarjeno tečejo njegove energije življenja. Zato jih je dobro poznati. Tu se nam bo razjasnjevalo močneje kot običajno; kdo ostane, kdo gre, kako in kaj potrebujemo za ravnovesje znotraj in posledično zunaj sebe. Pred mrkom je Pluton podprl oba, Luno – čutenje in Sonce – hotenje, zato bodo odločitve brezkompromisne, očiščevalne, tudi stresne, če nismo še odprto svobodno pripravljeni na odhode in nove priložnosti, ki jih še ne poznamo.

Po mrku si odpočijmo, zadihajmo in se veselimo podpore lepotice Venere v njeni ljubeči ustvarjalnosti. Ko in če si zaupamo, čuteče kreiramo in verjamemo v svojo svetlobo, lahkotno stopamo na višje stopnice življenja. V četrtkovem popoldnevu se bo Venera prijazno spogledovala z Uranom, nebeškim očetom, ki ji bo dovolil še več drznega osvobajanja ob izražanju naših kreacij in občutij. Ljubezen je v zraku, na zemlji in v vodi.

Zato praznujno čas pomladi, ponovnega vstajenja narave, življenja, slavimo v teh dneh plodnost vseh bitij svetlobe. Luna bo po mrku in ščipu v sredo dopoldan ob 10:02 iz tehtnice prestopila v globine škorpijona. Z njo se bomo spustili v spomine po nove moči za življenje. V petkovem večeru ob 20:51 bo prestopila v širnega strelca za več optimizma, radosti in vizionarstva. Praznujmo ta čas kakor smo si že izbrali; krščansko je sicer to čas velike noči, v nas pa naj bo praznik življenja. Ko slavimo ženski princip plodnosti in moški princip moči vsakič znova začeti nov ciklus v ritmu narave. In vemo, da je to poseben čas, ko s padajočo Luno potujemo še proti enemu mrku, tokrat popolnemu Sončevemu mrku na 19 stopinji znamenja ovna, 8. aprila.

Naj bo naš ritem vsak dan mirnejši in bolj posvečen trenutku. Merkur že upočasnjuje hitrost, ob koncu tedna bo skoraj stoječ, da se bo v noči na 2. april obrnil retrogradno. Želi ostati v znamenju ovna. Zakaj že? Nam sporoči naslednjič. Naj nam bo lepo.

 

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega  gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Lahko se mi oglasite preko spletne strani https://www.jasminakrt.com  ali pišete na info@jasminakrt.com.

Ne pozabite pripisati kode “obalaplus.” 

Jasmina Krt, astrologinja z mednarodnim certifikatom ISAR – International Society of Astrological Research, certificirana Intuitive and Success Coach – Association for Energy Psychology