Po petih mesecih odkrili razlog zastrupitve z mineralno vodo na Reki

Pred petimi meseci se je gost v lokalu na Reki zastrupil, potem ko je pil mineralno vodo. Za zastrupitev je kriva človeška napaka. Kaj se je zgodilo?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po petih mesecih je policija iz Reke končala preiskavo primera zastrupitve mineralne vode v gostinskem lokalu v centru Rijeke.

V okviru kriminalistične preiskave sta bili kazensko ovadeni dve hrvaški državljanki, stari 38 in 39 let.

Gre za preiskavo zaradi poškodovanja hrvaškega državljana med pitjem tekočine iz stekleničke mineralne vode 4. novembra 2023 v gostinskem lokalu v Reki.

Zastrupile sta ga z čistilnim sredstvom

Po zaključku kriminalistične preiskave in potrebnih analiz, ki so jih opravili zaposleni na Centru za forenzična preiskovanja, raziskovanja in strokovnega mnenja Ivan Vučetić, je bilo ugotovljeno, da je bila v sporni steklenički brezalkoholne pijače alkalna tekočina – čistilno sredstvo za posodo, ki sta ga vanjo zlili osumljenki.

Lastnici gostinskega obrata s področja otoka Krka sta v prazno stekleničko nalili alkalno tekočino in po uporabi jo neopazno in lahkomiselno pustili v skladišču skupaj z drugimi stekleničkami mineralne vode.

Koncem oktobra je pri vračanju stekleničk brezalkoholne pijače distribucijskemu podjetju brez njihovega nadzora sporna steklenička prišla v gostinski lokal v Reki, kjer je bila ponujena gostu in je po zaužitju utrpel poškodbe.

Pri nas niso zabeležili zastrupitev z gazirano pijačo

Po koncu preiskave sta bili obe hrvaški državljanki kazensko ovadeni pri pristojnem državnem tožilstvu zaradi storitve hudega kaznivega dejanja zoper splošno varnost, 39-letnica pa je bila predana skrbniku pripora.