Podjetniška šola v Sežani

Deli novico s tvojimi prijatelji

Inkubator Sežana je včeraj pričel z nizom izobraževanj v okviru 3. Podjetniške šole: Naj ideja postane start-up. V podjetniški šoli, ki bo potekala do začetka julija, se bo urilo 12 inovativnih potencialnih in start-up podjetnikov. S pomočjo mentorjev bodo razvijali učinkovit poslovni model za lažji zagon podjetja.

 

Brezplačna podjetniška šola, ki jo Inkubator Sežana organizira že tretje leto, bo letos potekala na daljavo prek spleta. Izvedena bo kot sklop e-izobraževanj in mentorskega programa ter bo namenjena inovativnim potencialnim in start-up podjetnikom. Slednji bodo tekom podjetniške šole izdelali učinkovit poslovni model ter pridobili praktična znanja za uspešen zagon podjetja.

 

Izobraževanja bodo zajela osnove podjetništva, ki jih bodo potencialni in start-up podjetniki potrebovali pri uresničitvi podjetniške ideje in zagonu posla. Na prvem izobraževanju Iz sanj v podjetniško idejo bo govora o identifikaciji in preverjanju podjetniške ideje, osnovah vitkega podjetništva, poslovnem modeliranju in načrtovanje. Sledila bodo predavanja na temo definiranja trga in person, iskanja poti do kupca, trikov trženja in razvoja znamke, družbenih in spletnih medijev ter javnega nastopanja in pitchanja. Na zaključnem dogodku, ki bo potekal 19. junija, bodo udeleženci podjetniške šole svoje ideje predstavili pred strokovno komisijo. Šest najboljših idej bo mentoriranje nadaljevalo pod budnim očesom zunanjih mentorjev.

 

Podjetniška šola je sofinancirana v okviru operacije SIO 2020-2022, prek katere namerava Inkubator Sežana oblikovati uravnoteženo programsko podporo za zagon, rast in razvoj podjetij v Obalno-kraški regiji ter s tem prispevati k:

  • povečevanju števila novoustanovljenih podjetij;
  • povečevanju stopnje preživetja novoustanovljenih podjetij;
  • premagovanju ovir hitro rastočih podjetij.