Sestavine:
500 g krompirja (kuhanega in narezanega na rezine)
1 rdeča čebula (tanko narezana)
1 kumara (narezana na koščke)
1 rumena paprika (narezana na koščke)
Svež peteršilj (sesekljan)
2 žlici olivnega olja
1 žlica jabolčnega kisa
Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Kuhan krompir narežite na tanke rezine in ga položite v večjo skledo.
2. Dodajte narezano čebulo, kumaro, papriko in svež peteršilj.
3. Prelijte z olivnim oljem in jabolčnim kisom.
4. Solite in poprajte po okusu, nato vse dobro premešajte, da se okusi povežejo.
5. Solato postrezite ohlajeno ali pri sobni temperaturi.
Za še bolj poln okus lahko solato pripravite nekaj ur vnaprej in jo hranite v hladilniku – tako se bodo okusi še bolje prepojili.
Ne glede na to, ali jo postrežete na pikniku, kosilu v senci ali kot prilogo k večerji, bo ta poletna krompirjeva solata zagotovo navdušila. Dober tek!