Sestavine:
- 1 glava zelene solate
- 1 kumara, narezana na tanke rezine
- 2 papriki, narezani na tanke rezine
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke kolobarje
- 100 g nadrobljenega feta sira,
- 50 g črnih oliv
- Sveža bazilika in meta za okras
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- Sol in poper po okusu
Priprava:
- V veliki skledi najprej raztrgajte ali narežite zeleno solato.
- Dodajte narezano kumaro, paradižnik in rdečo čebulo.
- Po vrhu posujte nadrobljen feta sir in dodajte črne olive.
- Vse skupaj pokapajte z olivnim oljem in balzamičnim kisom.
- Začinite s ščepcem soli in popra po okusu ter nežno premešajte.
- Na koncu solato okrasite z listi sveže bazilike in mete za dodatno aromo.
- Postrezite hladno – kot osvežilno samostojno jed, lahko tudi kot lahkotno spremljavo k mesu ali ribi.
Nasvet:
Za dodatno svežino lahko solati dodate tudi nekaj listov rukole ali pest kuhane kvinoje za bolj nasiten obrok. Namesto fete se odlično obnese tudi kozji sir ali mocarela.