Poletna sezonska solata, ki je odlična za vroče dni

Na vroče poletne dni, ni boljšega kot preprosta, a izjemno okusna poletna sezonska solata. Pripravljena je hitro, vsebuje enostavne sestavine in je popolna izbira za lahko kosilo, piknik ali prilogo ob žaru.

Deli novico s tvojimi prijatelji

 

Sestavine:

  • 1 glava zelene solate
  • 1 kumara, narezana na tanke rezine
  • 2 papriki, narezani na tanke rezine
  • 2 paradižnika, narezana na kocke
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke kolobarje
  • 100 g nadrobljenega feta sira,
  • 50 g črnih oliv
  • Sveža bazilika in meta za okras
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • Sol in poper po okusu

Priprava:

  • V veliki skledi najprej raztrgajte ali narežite zeleno solato.
  • Dodajte narezano kumaro, paradižnik in rdečo čebulo.
  • Po vrhu posujte nadrobljen feta sir in dodajte črne olive.
  • Vse skupaj pokapajte z olivnim oljem in balzamičnim kisom.
  • Začinite s ščepcem soli in popra po okusu ter nežno premešajte.
  • Na koncu solato okrasite z listi sveže bazilike in mete za dodatno aromo.
  • Postrezite hladno – kot osvežilno samostojno jed, lahko tudi kot lahkotno spremljavo k mesu ali ribi.

Nasvet:

Za dodatno svežino lahko solati dodate tudi nekaj listov rukole ali pest kuhane kvinoje za bolj nasiten obrok. Namesto fete se odlično obnese tudi kozji sir ali mocarela.