Policija: Kar nekaj nesreč na motorjih in motornih kolesih

Policija je obravnavala kar nekaj nesreč.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policija je tekom preteklega vikenda obravnavala nesreče na motorjih in motornih kolesih.

Petek:

Ob 11.33 so bili obveščeni o prometni nesreči v krožišču pri Planetu Koper. Policisti so ugotovili, da je 44-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 17-letnemu vozniku mopeda. Slednji je pri tem padel po vozišči in se pri tem  lažje telesno poškodoval.

Na kolesarski poti v podvozu pri koprskem mandraču sta trčila kolesar in voznik skuterja. Prometno nesrečo je povzročil 20-letni voznik skuterja, ki ni vozil po svojem prometnem pasu in je zaradi tega oplazil 73-letnega kolesarja, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Slednji je pri tem padel in zadobil lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola. Vozniku skuterja so policisti izdali plačilni nalog.

Sobota:

Ob 08.50 so bili obveščeni o prometni nesreči med Ribnico in Pivko. Policisti so ugotovili, da je 33-letni državljan Italije vozil motorno kolo iz smeri Ribnice proti Pivki. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek, hitrosti vožnje ni prilagodil svojim vozniškim sposobnostim zaradi česar je zapeljal preko neprekinjene bele ločilne črte na nasprotno smerno vozišče,  po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila, sicer 46-letna državljanka Avstrije. Pri tem je s prednjim delom motornega kolesa čelno trčil v prednji levi del osebnega avtomobila. Voznika motornega kolesa je pri tem zadobil hude telesne poškodbe in je bil z helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Voznica osebnega avtomobila in njena dva sopotnika pa so bili v prometni nesreči lažje telesno poškodovani.

Koprski policisti so v Kopru ustavili 28-letnega voznika mopeda (do 25 km/h), ki pa mu je registracija potekla. Ker je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 km/h so mu policisti odredili izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped doseže hitrost 68 km/h. Moped so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.06 so bili obveščeni o prometni nesreči med Ribnico in Divačo. Policisti so ugotovili, da je 16-letnik vozil moped po naselju Vremski Britof, kjer pri vključevanju na prednostno cesto ni upošteval pravil prednosti in odvzel prednost 22-letni voznici osebnega avtomobila. Pri tem je med njima prišlo do trčenja. Voznika mopeda je pri tem zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.46 so policisti v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda. Slednji je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 km/h, zaradi česar so mu policisti moped zasegli in odredili izredni tehnični pregled, ki bo opravljen naknadno. Sledi obdolžilni predlog.

 

Nedelja

Ob 13.58 so bili obveščeni o prometni nesreči v Spodnjih Škofijah. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču za Elerje izsilil prednost 35-letnemu vozniku motornega kolesa. Slednji je pri padcu zadobil lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. Povzročitelju je alkotest pokazal rezultat 0,46 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti pa sledi kazenska ovadba (324. člen KZ-1).

Ob 16.09 so bili obveščeni o prometni nesreči med Markovščino in Gradiščem.  Policisti so ugotovili, da je 49-letni državljan Poljske vozil motorno kolo iz Markovščine proti Gradišču, ko je med vožnjo dohitel osebni avtomobil, ki ga je vozil 57-letni državljan Albanije in ga pričel prehitevati. V trenutku, ko je bil voznik motornega kolesa ob levem boku osebnega avtomobila, se je za prehitevanje odločil tudi voznik osebnega avtomobila in pri tem trčil v bok motornega kolesa, ki je pri tem izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo preko nasprotnega smernega vozišča in trčil v drevo. Voznik osebnega avtomobila pa je odpeljal naprej v smeri Staroda, kjer je bil ustavljen s strani policistov na mejnem prehodu. Voznik motornega kolesa je bil pri padcu lažje telesno poškodovan. Zoper povzročitelja, voznika osebnega avtomobila, sledi obdolžilni predlog.