Policija nad neprijavljen shod v Izoli

V soboto, 13. aprila, je na parkirišču Ruda v Izoli Canava House organizirala dogodek House car meet. Kot so danes sporočili iz PU Koper, dogodek ni bil prijavljen.

Deli novico s tvojimi prijatelji

‘V soboto, 13. aprila, smo bili ob 19.38 obveščeni o neprijavljeni javni prireditvi na območju Izole, na Rudi”, so danes sporočili z PU Koper. Gre za dogodek, ki se ga je to leto udeležilo približno 120 vozil in približno 300 oseb.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PetrolManiacs (@petrolmaniacs)

Kot so dodali iz policije, je bil organizator že predhodno pisno seznanjen in opozorjen, da si uredi ustrezno dokumentacijo oziroma prijavi javno prireditev na Upravni enoti, kar ni storil. Po dodatno zbranih obvestilih in preverjanju celotne dokumentacije sledi zoper 27-letnega organizatorja ukrep zaradi kršitve 38. člena ZJZ.

Javna prireditev je vsako organizirano zbiranje oseb zaradi izvajanje kulturne, športne, zabavne, izobraževalne, verske ali druge aktivnosti tako, da je udeležba brezpogojno ali pod določenimi pogoji dovoljena vsakomur. Organizator je dolžan javni shod ali javno prireditev prijaviti policiji. V določenih primerih, ko obstajajo okoliščine, zaradi katerih bi lahko prišlo do ogrožanja varnosti ali pravic drugih, pa mora organizator zaprositi za dovoljenje upravne enote.