Politika bi morala poskrbeti za stabilno podjetniško okolje

V Restavraciji Marina Portorož je v podjetniški kavarni potekal zanimiv pogovorni večer Kluba slovenskih podjetnikov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po tem ko je Klub slovenskih podjetnikov (SBC) sredi meseca na Brdu pri Kranju pripravil drugi Festival podjetništva, na katerem so številni podjetniki izpostavili potrebo po krepitvi podjetniške miselnosti in opozorili na slabo stanje v državi, je Restavracija Marina Portorož 15. novembra gostila podjetniško kavarno. Povezovalec večera Andrej Kraševec se je z gosti, sicer člani SBC – Marinom Furlanom iz podjetja Intralighting, Matjažem Murkom iz Mennyacht in Margherito Pahor Glavina (MPG Lab) pogovarjal o zanimivih in aktualnih temah. Pogovor so začeli z anekdotami iz svoje podjetniške kariere in ga končali s potencialnimi rešitvami za slovensko gospodarsko-politično situacijo.

IMG 9070
POSLANSTVO SBC – KLUBA SLOVENSKIH PODJETNIKOV JE ZDRUŽEVANJE USPEŠNIH LASTNIKOV SLOVENSKIH PODJETIJ.

Podjetniki so v svojih razmišljanjih izpostavili pomen odgovornega podjetništva, ki se začne s spoštovanjem delavcev in sodelavcev. Dotaknili so se izzivov na področju kadrovanja in upravljanja s človeškimi viri ter odnosa slovenske politike do podjetništva. Izrazili so željo, da bi politika imela zanje večji posluh. Podobno, kot je že na Festivalu podjetništva na Brdu pri Kranju povedal predsednik SBC Joc Pečečnik, so tudi oni izpostavili nujnost sprememb na področju obremenitve plač, ki bi lahko pripomogle h konkurenčnosti pri privabljanju delovne sile.

Prav širitvi podjetniške miselnosti in zavedanju pomena o tem, kako pomembno je odgovorno podjetništvo za razvoj in blaginjo celotne družbe, je namenjen Festival podjetništva. Klub slovenskih podjetnikov sicer združuje 429 članov in bo prihodnje leto obeležil deseto obletnico delovanja. Njihova temeljna prizadevanja temeljijo na izboljšanju poslovnega okolja v Sloveniji, spodbujanju poštenega podjetništva, pospeševanju mednarodnega delovanja, dobrodelnosti in gojenju »gentleman« kulture med člani.