Pomladili člansko ekipo in postavili zdrave temelje

Balinarski klub Antena Portorož ima dolgo tradicijo in čeprav se je klub znašel na robu propada, zdaj z novim vodstvom in svežo energijo opozarja nase.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dejstvo je, da je balinanje poseben šport in tega se očitno zelo dobro zavedajo v balinarskem klubu Antena Portorož, kjer ima balinanje dolgo tradicijo. Bolj kot tekmovalna plat tega športa se neumornim članom kluba zdi pomembna predvsem socialna in vezi, ki se tkejo med njimi. »Gre za medgeneracijsko povezovanje, ki ga danes v družbi primanjkuje,« pojasnjuje igralec in podpornik kluba Anže Šoba. Balinanje je po njegovih besedah nekoliko zapostavljen šport, ki pa ima zelo pomembno vlogo pri vzpostavljanju socialnih stikov in odnosov med upokojenci, zaposlenimi in mladimi. V klubu na Belem križu se namreč srečujejo različne generacije, med katerimi prihaja do izmenjave znanja, povezovanja in druženja. »Mladi se učijo od starejših in obratno,« pravi predsednik kluba in igralec članske ekipe Matjaž Zakrajšek. Slednji je  vlogo predsednika dobil pred enim letom, ko se je klub z dolgoletno tradicijo, ki je sodil v sam balinarski vrh, znašel na robu propada. »Pomladili smo prvo ekipo, zastavili zdrave temelje in znova začeli skoraj iz ničesar,« pojasnjuje Zakrajšek, ki si želi, da bi se članska ekipa v naslednjih letih znova uvrstila v elitno slovensko ligo- superligo, kjer so nekoč že bili.

Tudi kapetan in mentor kluba Teo Collori se strinja, da je bila minula sezona za klub zelo uspešna. Tekmovanje je namreč prenovljena ekipa začela v najnižji ligi in osvojila prvo mesto v Obalni ligi ter se tako že v prvem letu uvrstila v 2. državno ligo. Kot pravi, so odlični rezultati posledica dobrega razumevanja v ekipi. »Pet novih balinarjev v naših vrstah je zame največja zmaga,« zaključuje Collori.